25 Nisan 2009 Cumartesi

HOŞ GELDİN BUĞLEM BEBEK, EVİMİZE NEŞE HAYATIMIZA UMUT GETİRDİN! :)

Bu hafta gerçekten yoğun bir hafta geçirdim hiç bir şeyle doğru dürüst ilginemedim. Ama tüm haftanın yorgunluğu dün saat 15:30 sularında silindi gitti. Gözlerimden 2 damla sevinç gözyaşı geldi. İlk defa hala oldum, benim minik kardeşim büyümüş ve melekler kadar güzel bir bebeğin babası olmuştu: Buğlem'in babası :)))



Aslında çok şey yazmak istiyorum, yoğun bir duygu seli yaşıyorum ama kelimeler kıfayetsiz kalır ya bazen işte bu da öyle anlardan biri... Anne ve babası ayrılmış 2 kardeş olarak büyüdük biz, babaanne ve dedeyle; annemiz Almanya'da biz Türkiye'deydik. Annem bana hep sen kardeşinin küçük annesisin onu hep koru, ona hem abla hem anne ol, sakın üzme, birbirinize iyi bakın derdi ve her yaz sonu (çünkü annemizi sadece yazdan yaza görürdük) bizi birbirimize emanet ederdi. Ben de belki de bu telkinlerin sonucu kardeşim bir şey istese hemen yapmaya çalışırdım, onu sürekli korumaya çalışırdım. Yani "küçük annelik" yapardım. İşte bundan dolayı ki bizim ayrı bir bağlılığımız vardır kardeşimle. :))) Şimdi küçük annelikten hala olmaya terfi ettim. :))) Hem de misler gibi kokan bir meleğin halası oldum.



Minik bebeğimiz hepimize neşe ve umut verdi. İsmiyle uzun yıllar hep bizimle yaşasın!!!



NOT: Teyzeleri kızımızın resmine bakarken Maşallah demeyi unutmayın olur mu ? ;))



Herkese mutlu haftasonları....:)))

17 Nisan 2009 Cuma

ÇİLEKLİ TART

Öncelikle herkese iyi haftalar diliyorum. Bu hafta yoğun geçen siparişlerin ardından sevgili komşumun tart krizi tutunca oturdum dün akşam bu tartı yaptım tabii gece çekimleri pek istediğim gibi olmuyor ama belki dilimli halini gündüz çekebilirsem eklerim. Komşum Meltem bugün yeni bir işe başladı ve buradan da kendisine başarılar diliyorum bu tart da ona ilk gün hediyesi olsun!!! :)))

Tart tarifini Cafe Fernando'dan aldım ve çok memnun kaldım ve yazılanlara da harfiyen uydum. Kolaylık olması açısından tarifi burada da aynen yazacağım ama siz yine de sevgili Cenk'in sayfasına gidip; püf noktalarını iyice okuyun ve uygulayın sonuç mükemmel olacaktır! :)))

Tart Hamuru Malzemeleri:

* 1 1/2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 125 gr tereyağı
* 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

* Fırını önceden 190C’de ısıtın.
* Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin. Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.
* 23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip her tarafına yayılacak şekilde birkaç avuç kuru nohutu tepesine yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Vanilyalı Krema Malzemeleri:

* 2 su bardağı süt
* 6 yumurta sarısı ( bana biraz fazla geldi azaltılabilir )
* 1/2 su bardağı şeker
* 1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
* 1 1/2 çay kaşığı vanilya aroması
* 3 1/2 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında

Yapılışı:

* Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır). Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin. Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın. Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
* 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın. Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin. Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz. Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun.
Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Tartı bir araya getireceğiniz zaman önce vanilyalı kremayı hamurun ortasına dökün. Bir spatula yardımıyla düzledikten sonra da çileği ve jöleyi döküp servis yapın.


Afiyetler olsun!!!:))) Mutlu haftasonları!!!

13 Nisan 2009 Pazartesi

KİRPİ PASTA

Sonunda geldimmmmmmmmm!!!:))) Tüm koşuşturmacalar, davetler, yemekler vs sonunda bitti. Anneme hoşgeldine gelenler için yapılmış bir pasta bu. Şeker hamuru sevmeyenler için tamamen kremadan yapılmış olan pastanın içi kestaneli ve çikolatalı. Yiyen herkes tarafından çok beğenilen bu pasta görüntüsüyle de gönülleri fethetti. :)))



Bu arada sevgili Didem ve Tatlı Anlar bana Smart blogger ödülü vermişler ben de kendilerine teşekkür ederek bu ödülü tüm blogcu arkadaşlarıma gönderiyorum.

Herkese iyi haftalar diliyorum!!:)))

5 Nisan 2009 Pazar

GELİN DAMAT KURABİYELERİ

Bu aralar blogumla çok fazla ilgilenemiyorum ve bazı arkadaşlarım sitem ediyorlar haklı olarak. Ama çok geçerli bir mazaretim var : Annem Almanya'dan döndü ve biz de hasret gideriyoruz :))). Elbette pasta ve kurabiye siparişlerim var ama daha önce de dediğim gibi siparişlerimin çoğunun fotoğrafını çekmeyi unutuyorum ve dolayısıyla da blogumu güncelleyemiyorum. Ancak bundan sonra bu konuda daha dikkatli olacağıma dair söz verdim ve ne yaparsam yapayım fotoğraflayacağım :)))
Bu gelin damat kurabiyelerini de haziranda evlenecek olan kuzenime örnek göndermek ,için yaptım yanında başka modeller de var ama fotoğafları çok sevmediğim için yayınlayamayacağım.

Bu arada sevgili Sevil çok önemli bir konuya değinmiş ben de kendi cümleleri ile size aktarıyorum: Dünya Otizm Farkındalık Ayı2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.toplumu bilinçlendirmek adına ne olur Destek verin...

Yakında tekrar yayında olacağımmmmmm.....:)))