25 Kasım 2014 Salı

ROSINENSCHNECKE - KURU ÜZÜMLÜ VE PUDİNGLİ ÇÖREK


Çok sevdiğim bir lezzet olan bu çöreğin tarifini Sevgili Kuzu Butik Pasta Aysel'ciğimden almıştım. 

Malzemeler:

Hamuru için:
-500 gr un
-200 ml ılık süt
-100 gr erimiş ılımış tereyağı
-1 paket instant maya
-50 gr şeker
-bir çimdik tuz

İç Malzeme için:
-1 paket Söke vanilyalı pudding
-600 ml süt
-1/2 su bardağı kuru üzüm

Glazür için:
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 yemek kaşığı su ( mayhoş severseniz limon suyuda olur)

Hazırlanışı:
Öncelikle pudingimizi pişirelim,bir kenarda soğumaya bırakalım (ben birbuçuk paket puding kullandım,sütüde aynı oranda arttırdım,öyle daha çok seviyorum :)) Ne kadar çok pudingli olursa o kadar lezzet artıyor. 
Hamuru için unumuzu yoğurma kabına koyalım, kuru mayayı içine serpiştirip karıştıralım, diğer malzemeleri de ekleyip,yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.Üzerini örtüp iki katı kabarana kadar 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp yaklaşık 50x50cm açalım. Pudingimizi hamurun üzerine eşit bir şekilde yayalım,kuru üzümleri serpiştirelim .Hamuru dikkatlice rulo yapalım.Keskin bir bıçak ile ,hamuru ezmeden 2 cm kalınlığında dilimleyelim ve dilimleri dikkatlice tepsimize yatay şekilde dizelim, puding aralardan akacaktır ama dert etmeyin,tezgahda pudding kalırsa bıçak yardımıyla çöreklerin üzerine sürün.
Çörekleri 10 dk daha tepside mayalandıralım.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altın sarısı olana kadar çöreklerimizi pişirelim.
Pudra şekeri ve suyu bir kasede pürüzsüz olana kadar karıştırıp, soğuyan çöreklerimizin üzerine fırça yardımıyla sürelim. Afiyet olsun :)) 

23 Kasım 2014 Pazar

ÖĞRETMENLER GÜNÜ


Tüm öğretmenlerimizin "ÖĞRETMENLER GÜNÜ" kutlu olsun. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda eğitim veren vermeye çalışan kutsal insanlara saygı ve selamlarımı iletiyorum... Yıllar boyu atama bekleyen öğretmenlerimizin de başka işler yerine en kısa zamanda atanmalarını ve öğrencileri ile buluşmalarını diliyorum...

Çok mutlu bir hafta olsun hepimiz için...

20 Kasım 2014 Perşembe

Bayat Ekmek Böreği


Pratik ve geri dönüşüm yemeklerden oldum olası hoşlanmışımdır. Bu tarif de evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri... Şimdi gelelim tarife:

Malzemeler:
1 adet bayat ekmek
150gr.beyaz peynir
Kaşar peynir ve hellim peyniri
2 su bardağı soğuk süt
3 adet yumurta
1 çorba k.tereyağı
Tereyağını eritim ve malzemelerin hepsini geniş bir kasede karıştırma teli ile çrptım.

Hazırlanışı:


Bayat ekmeğin yarısını küp küp doğrayıp, ısıya dayanıklı fırın kabının altına yayalım. Üzerine rendenin kalın tarafı ile rendelediğim kaşar peyniri ve beyaz peynir serpiştirelim. (Burada yaklaşık 1 su bardağı kadar kaşar peynir kullanıyoruz.) Kalan yarım ekmeğide küp küp doğrayıp ve peynirlerin üzerine dizelim. Üzerine hazırladım börek sosumuzu gezdiriyoruz. Kaşığın tersi ile bastırarak sosu çekip birbirine yapışmasını sağlayalım. Üzeri için hazırladığım kaşar ve hellim peynirini üzerine serpelim. Fırın kabını streç filmle kaplayıp ve bir gece veya vakit az ise 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. 
180 dereceli fırında pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun... 😊

17 Kasım 2014 Pazartesi

Kabaklı Börek


Evde unsuz, yufkasız börek yapılır mı derseniz yapılırmış. Geçen gün evdeki kabakları değişik nasıl kullanırım diye araştırma yaparken sevgili Cafe Fernando'nun blogunda gördüm bu tarifi. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte tarifi sevgili Cenk'in kaleminden kopyalarak yazıyorum:

Malzemeler

  • 1 kilogram (3 adet büyük boy) kabak
  • 325 gram beyaz peynir
  • 150 gram ekmek
  • 1 ufak demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • 100 gram Gouda (veya dil) peyniri
Yapılışı:

  1. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Rendeleyip bir süzgecin içine aktarın ve ellerinizle sıkarak suyunu mümkün olduğu kadar fazla süzün ve fırına dayanıklı 25*25 cm büyüklüğünde (veya benzer büyüklükte) bir kaba aktarın.
  3. Ekmeği ıslatıp ellerinizle sıkarak fazla suyunu süzün ve ufalayıp kabaklara ekleyin.
  4. Üzerine ufak bir demet dereotunu ince ince kıyın.
  5. Beyaz peyniri elinizle ufak parçalara bölüp karışıma ekleyin. Üzerine bir adet yumurta kırın, tercihinize göre karabiber serpin (Vera yarım çay kaşığı kadar ekledi) ve bir çatal yardımıyla beyaz peynir ve ekmeği iyice ezmeye özen göstererek bütün malzemeleri karıştırın.
  6. Üzerini çok fazla bastırmadan düzleyin, ince rendelenmiş Gouda (veya dil) peynirini serpin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirmeye başlayın. Yarım saatin sonunda kontrol edin, eğer tepesine serptiğiniz peynir çok çabuk renk alıp yanmaya yüz tuttuysa bu sürenin sonunda tepesine fırın kabını tamamen örtecek büyüklükte bir alüminyum folyo serip 15 dakika daha pişirmeye devam edin (toplam pişirme süresi 45 dakika). Fırından alın, 10 dakika beklettikten sonra, hala sıcakken servis yapın.
  7. Eğer porsiyonlara bölecekseniz, daha ufak kaplar için pişirme süresi 35-40 dakika arasındadır. Dondurmak isterseniz streç filmle hava almayacak şekilde iki kat sarıp buzlukta bir ay kadar bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce çözülmesini beklemenize gerek yok, sadece pişirme süresine göz kararı ek yapmanız (5-10 dakika arası) gerekecektir.
Orjinal tarifi görmek için http://cafefernando.com/turkce/veranin-kabakli-boregi/

Afiyetler olsun... Sağlıcakla kalın...

13 Kasım 2014 Perşembe

Seda Üren Baby Shower


Şimdiden uyarıyorum canım okuyucu bol fotoğraflı bir yazı olacak bu... Sevgili Seda Üren'in Baby Shower partisine limon kokulu taşlarımızla eşlik ettik. 


Taşlarımız herkes tarafından çok beğenildi, övgülerini sunan herkese çok teşekkürler... 


Açıkcası pastanın görüntüsü beni memnun etmese de ikramlarıyla ve sunumuyla oldukça şık bir parti olmuş... İşte size partiden bol bol kareler...


Konsepte uygun cupcake'ler...


Taçlı cakepops...


İkram masasından bir açı...


İkram masasından başka bir açı...


İkram masasından yine... Su şişeleri ve beze kulesi çok net görünmüş...


Minik şişeler ve limonata...


Hediyelerin ve süslerin konulduğu masa... Herkes için bir kart yapılmış ve getirilen hediyenin üzerine yapıştırılıyor böylelikle kimden geldiği de belli oluyor...


Salondan bir görüntü....


Gelen misafirlere verilen hediye anahtarlıklar ve peçeteler...


Selfie olmadan olmaz... Canım arkadaşım Sarışeker Sema'ya fotoğraflar için çok teşekkür ederim...