13 Mart 2015 Cuma

YULAFLI DİYET KURABİYE


Çoook yağmurlu bir Antalya sabahından günaydın... 9 haftadır diyetteyim ve oldukça güzel sonuçlar alıyorum. Ama her diyette olduğu gibi benim de tatlı krizlerim oluyor; ilk başlarda bu krizleri yeşil çay ile birlikte tükettiğim 2 adet kuru kayısı veya hurma ile geçiştiriyordum, diyet sürem devam edince kaliteli ve tatlı krizlerime çözüm olabilecek değişik lezzetler bulmaya karar verdim. Daha önce de blogumda yulaflı kurabiye tarifim vardı, tekrar ona bakınca oradaki bal miktarı gözüme fazla geldi biraz değişiklik yapınca ortaya bu tarif çıktı. Tarifi deneyen herkes çok sevdi, hatta İnstagram'da paylaştılar. Durum böyle olunca herkes tarif istedi ben de bloguma yazacağıma söz verdim. Gelelim tarife...

Malzemeler:

1 adet yumurta
1/2 su bardağı diyet süt
2 tatlı kaşığı toz tarçın
3 su bardağı yulaf 
Kuru üzüm, kuru kayısı, kurutulmuş veya normal meyve, fındık, fıstık, badem, damla çikolata... Canınız ne istiyorsa abartmamak kaydıyla kullanabilirsiniz. Ben genelde göz kararı ekliyorum ama 1/2 su bardağı yeterli bir ölçü.

Yapılışı:

Oldukça kolay. Tüm malzemeyi güzelce karıştırıp fırını 175 dereceye getirip önceden ısıtın. Hazırladığınız karışımdan birer yemek kaşığı alıp, fırın tepsinize koyun. Sonrasında altı kızarana kadar pişirin; benim fırınımda 10-12 dakika yeterli oluyor, siz altına bakarak karar verebilirsiniz. İşte bu kadar... 

2 adet kurabiyemizi ve 1 su bardağı diyet sütümüzü ya da kahvemizi afiyetle tükettiğimizde harika bir ara öğün yapmış oluyoruz. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

NOT: Fotoğraf için sevgili arkadaşım Sarı Şeker Sema'ya çok teşekkür ederim. 

9 Mart 2015 Pazartesi

CEYLİN'İN PAPATYA SABUNLARI


Sevgili Selcen'ciğim(www.almula2010.blogspot.com.tr) kızı Ceylin'in bu seneki doğum günü konseptini papatya olarak belirledi ve öyle güzel hazırlıklar yaptı ki... Ben bu güzel partiye mis kokulu sabunlarımla eşlik ettim. 
Sevgili Ceylin'e uzun, sağlıklı, mutlu, bolluk içerisinde bir ömür diliyorum. Ailesiyle birlikte hiç eksilmeden git gide çoğalarak...

2 Mart 2015 Pazartesi

ANTALYA'DA YAŞAYAN BLOG YAZARLARI VE TAKİPÇİLERİ BULUŞMASI


Antalya'da yaşayan blog yazarları olarak takipçilerimizle buluştuk ve harika bir gün geçirdik. 100 kişiyi aşkın sayımızla bizi yalnız bırakmayan tüm takipçi ve dostlarımıza bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum. 

Konyaaltı sahilde bulunan Crowne Plaza otelde gerçekleşen etkinliğimiz için tüm otel yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum... Büfe hiç boşalmadı, sürekli olarak çay ve kahve servisi yapıldı, yönetim kadrosundan bellboyuna kadar herkes güler yüzlü ve çok ilgiliydi; kendi evimizde misafir ağırlıyormuş gibi hissettim.

Kahvaltılık yiyeceklerin yanı sıra zeytinyağlılar, salata çeşitleri, yemekler, çorba, tatlılar, meyveler her şey vardı ve mönümüz çok zengindi...

Ayrıca ricamız üzerine otel yetkililerinden Harun Bey de bize özel pasta yaptırdı ve oldukça lezzetliydi... Ayrıca sevgili Hülya'nın (www.hunerlitarifler.com) takipçilerinden biri bize kocaman bir tepsi fıstıklı sarma yollamış çok lezzetliydi tekrar teşekkür ederiz...

Pastamızı hepimiz için sağlık, huzur ve mutluluk dilekleriyle kestik. Sevgili Nursevin abla (www.nursevincelezzetler.com) otel ile görüştü, bizlere ablalık yaptı; ayrıca brunch günü kasada sorun çıkmaması adına otel yetkilileri ile birlikte kasada çalıştı. Konuşma balonlarımızın ve çerçevemizin de baskı masraflarına benimle ortak oldu. 

Bu fotoğrafta olmayan ama etkinliğimiz için uğraşan benim gibi bir çok arkadaşım vardı ( merak edenler için boynunda şal olan bendenizim efendim) herkesin emeğine yüreğine sağlık... Hepimize kocaman bir aferinnn... :)))

Gelen misafirlerimize hediyelerimiz de vardı... Keçeden bardak altlıkları, portakal reçeli, kurabiye ve kokulu taş magnetleri... ( kokulu taşları da bendeniz hazırladım) ( kurabiyelerimizi sevgili Ayşen www.jellyfishcookies.blogspot.com; bardak altlarını ve portakal reçellerini sevgili Çağla abla www.mutlubadem.blogspot.com; afişimizi sevgili Tuba www.neselitatlarim.com hazırladılar.)


Ayrıca takipçilerimiz arasında yaptığımız çekiliş sonucu bir kişiye de çaycı hediye ettik... Güzel günlerde keyifle kullanmasını diliyorum. Hediyemizi de sevgili Hatice (www.mutfakfelsefem.com) seçti ve aldı.

Esprili konuşma balonlarını çok keyifle hazırladım ve bastırdım.

Çerçevemizi de çok keyifle çalışıp bastırdım...

Masamız çok renkliydi... Güzel dostlukların adımları atıldı diye düşünüyorum... 
Sevgili Banu (www.sekerpasta.com) ile 8 yıl sonra burada tanışmak kısmetmiş; sevgili Gül (www.gulunkurabiyeevi.blogspot.com) ile tanışıp sohbet etme fırsatını burada bulduk. Sevgili Kezban hanımla (www.kendimutfagindasef.com) daha önce de karşılaşmıştım ama bu sefer daha uzun sohbet etme şansımız oldu. Çok cici bir blogger ile daha tanıştım; sevgili Işıl (www.isilisil.com) blogunun ismi gibi ışıl ışıl bir genç kız.


Kalan blogger arkadaşlarımızla toplu olarak fotoğraf çektirmeyi de unutmadık...