25 Kasım 2015 Çarşamba

YALANCI LAHANA DOLMASI


Evde kendime yapacaksam hep kolay ve pratik yemekler yapmayı tercih ediyorum. Aslında lahana dolmasına bayılırım ama şöyle kalabalık bir sofrada keyifle yenmeli, çünkü babaannem küçükken öyle alıştırdı bizi... Eee napıcaz peki babaanneyi bekleyemeyeceğimize göre biz de yalancısını yaparız hem diyetimize de uygun bir yemek olsun değil mi?

Malzemeler:
1/2 adet küçük lahana
1adet soğan
1 minik çay bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı ucu biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı Dr.Salt Sıvı Tuz
Karabiber
Nane
Domalık baharatlar 

Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında biraz kavuruyoruz. Lahanayı kapuskalık doğrayıp soğanlarla birleştiriyoruz. 2 su bardağı tavuk suyunu lahanaların üzerine döküp pişiriyoruz. Pişen ve suyunu çeken lahanaların üzerine pirinç,salça,nar ekşisi,tuz ve diğer baharatları da ekleyip sonrasında kalan 1 bardak tavuk suyunu da ekleyip pirinçleri de pişiriyoruz. Sonrasında sıcak sıcak servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun...

20 Kasım 2015 Cuma

Pakmaya Türk Tatlıları... Geleneklerimizin ustaca yorumu...

Pakmaya bu kültürün, geleneğin markası... Dolayısıyla bizden lezzetlerin korunmasına özel önem veriyor: Pakmaya Türk Tatlıları, hele sütlü tatlıları, gerçekten usta işi. Pakmaya Muhallebi çocukluğumda annemin elinden yediğimi aratmıyor. Damla Sakızlı Muhallebi’de buram buram damla sakızı kokusu var. Pakmaya Keşkül’de mis gibi bademi hissediyorsunuz...
Pakmaya Sütlaç kıvamıyla, tadıyla nefis... Bitmedi: Görünümü ve tadıyla İrmik Tatlısı bir harika. Zengin malzemeli aynı zamanda pratik, tam kıvamında
Pakmaya Aşure.  Pastanedekileri aratmayan Pakmaya Tavukgöğsü ve Pakmaya Supangle...
Ben Pakmaya Türk Tatlılarını mutlaka denemenizi öneriyorum. Ustalık ve gelenek sütle birleşince kolayca, hızla hazırlanan şahane tatlara dönüşüyor...
Unutmadan Pakmaya’nın enfes tarifler sunan bir de web sitesi var: www.mutfaginyildizi.com. Açıkçası ben www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum. En son Çikolatalı Sütlaç tarifini denedim, çok da iyi sonuç aldım... http://mutfaginyildizi.com/tarif/cikolatali-sutlac/432
Eğer siz de yeni ve enfes lezzetler peşindeyseniz, misafirlerimi nasıl şaşırtacağım diye düşünüyorsanız Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle sizin de vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka ziyaret edin.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Kasım 2015 Perşembe

SALÇALI TUZLU KURABİYE


Merhabalar... Bu ara çok fazla eş dost ziyareti yapıyorum, sezonun acısını çıkartıyorum... Eeee tabi eli boş gitmek olmaz değil mi? Bu lezzetli kurabiyelerin tarifini internetten bulmuştum ama kimin sitesi maalesef hatırlamıyorum. Ben ilave olarak içine soğan da ekledim...

Malzemeler:
  • 200 gr. tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • çörek otu

Hazırlanışı:

Bir yumurtanın sarısını ayırıp, kalanını ve salçayı karıştırıyoruz. Soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkıyoruz ve salçalı karışıma ekliyoruz. İçerisine sirke, tereyağı, tuz, ve diğer baharatları da ekleyip karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru merdane ile 4 mm kalınlığında açıp kalıp ile kesiyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra, önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişiriyoruz. 

Not: Salçayı eklediğimizde topak topak kalmamasına özellikle dikkat ediyoruz.

Afiyetler olsun...