Malzemeler:
1 adet bayat ekmek
150gr.beyaz peynir
Kaşar peynir ve hellim peyniri
2 su bardağı soğuk süt
3 adet yumurta
1 çorba k.tereyağı
Tereyağını eritim ve malzemelerin hepsini geniş bir kasede karıştırma teli ile çrptım.
Hazırlanışı:
Bayat ekmeğin yarısını küp küp doğrayıp, ısıya dayanıklı fırın kabının altına yayalım. Üzerine rendenin kalın tarafı ile rendelediğim kaşar peyniri ve beyaz peynir serpiştirelim. (Burada yaklaşık 1 su bardağı kadar kaşar peynir kullanıyoruz.) Kalan yarım ekmeğide küp küp doğrayıp ve peynirlerin üzerine dizelim. Üzerine hazırladım börek sosumuzu gezdiriyoruz. Kaşığın tersi ile bastırarak sosu çekip birbirine yapışmasını sağlayalım. Üzeri için hazırladığım kaşar ve hellim peynirini üzerine serpelim. Fırın kabını streç filmle kaplayıp ve bir gece veya vakit az ise 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
180 dereceli fırında pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun... 😊
9 yorum:
Canım ellerine sağlık bende böyle değerlendirmeleri çok yaparım kahvaltıda pek bir güzel olur..
ellerine sağlık .. Harika olmuş. Ben yerim onu .
Ellerine sağlık, ben de yapmak istiyorum, tadı da çok güzel olmuştur eminim.
Sevgilerle
bayatlayan ekmekleri değerlendirmek için harika bir tarif ellerinize sağlık,sevgiler
Ziyaretinize teşekkürler. Bende yazları bayat ekmekleri bu şekilde değerlendiriyorum. Hem çok güzel oluyor hemde ziyan olmuyor.
sevgiler
Şafak
Hem tasarruf oluyor hemde karnımız doyuyor..Ne mutlu üretken kadınlara değilmi..Sevgiler.
Akıl akıldan üstündür. Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir yöntem.
Sevgiler
Güzel bir yöntemmiş, denemek lazım. Ellerinize sağlık.
Ben de bayat ekmekleri ya çorba yanında yenmesi için fırınlarım yada böyle kahvaltılıklar yaparım.Elinize sağlık.
Yorum Gönder