Bol krokanlı ve bol çikolatalı bir pasta ile misafirlerinizi, sevdiklerinizi, komşularınızı memnun edebilirsiniz... Ben krokanlı pastaları çok seviyorum fındık, badem, fıstık ne olursa yeter ki krokanlı olsun...
Pastamızı oluşturmak için öncelikle yumuşacık bir pandispanyaya, güzel bir çikolatalı kremaya ve krokana ihtiyacımız var... Ben bugün sizlerle güzel bir pandispanya ve bir kaç püf noktası paylaşacağım...
Pandispanya tarifi Emel Başdoğana aittir.
4 yumurta
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket vanilya
Yumurtaların akını sarısını ayırın
Yumurta sarılarına şekerin yarısını ilave edin ve cırpın. Bir tarafta da yumurta aklarını köpük köpük olana kadar cırpın tam bu esnada limon suyunuda ekleyin.
Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını içine dökün bir süre sonra beze yaparken ki dokuyu elde edeceksiniz... Yumurta sarılarını mayonez kıvamına gelince kaynar suyu ekleyin.Un nişasta ve vanilyayı bir kapta eleyerek karıstırın. Yumurta sarıları ile birlikte yumurta akının bulundugu kaba aktarın. Çırpmadan tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırın.
18 cmlik bir kalıbın tabanına yaglı kagıt serin. Kalıbınızın çevresini yağlamayın yoksa pandispanyanız yanlara tutunamaz ve kabarmaz.
175 derece ön ısıtmalı fırında 40-45 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pandispanyanız fırından çıkınca kalıbı ters çevirip sogutun bu sayede çökme yaşanmayacaktır. İyice soğudugunda kalıptan ayırıp tel ızagara üzerinde kalan ılıklıgını giderin. Streç filme sarıp bir gece bekletin eğer vaktiniz yoksa birkaç saat buzlukta bekletmeniz yeterli olacaktır çünkü soğumayan pandispanya keserken parçalanacaktır. Ertesi gün pandispanyanızı düz durmadı için traşlayın ve istediğiniz kalınlıkta katlara ayırın. Krema ve krokanlarınızla, meyvelerle veya çikolata ile pastanızı tamamlayın.
23 yorum:
Çok güzel bir pasta hazırlamışsın...
Ellerine sağlık....
Teşekkürler 😊
Evrenciğim nu kaç katlı bir pasta çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık .Sevgiler
Gülten ablacım 4 pat bu pasta ben biraz yüksek seviyorum pastaları... 😊
süper
oooo harika pastalarla dolu sayfalarla karşılaşacağım aklıma gelmemişti iyi ki gelmişim:) elinize sağlık, yalnız daha alttaki çikolatalı pastayı daha sevdim neden derseniz çikolata ne kadar koyu olursa o kadar hoşuma gidiyor benim ama belki başkaları da açık kahverengi tercih ediyordur. :)
bu kadar güzel pasta yapabilsem keşke:(
Teşekkür ederim...
Merak etmeyin isterseniz siz daha güzel pastalar yaparsınız... Evet damak tadına göre değişiyor tabiii... Sipariş nasıl isteniyorsa öyle yapıyorum... 😊
Ne kadar güzel görünüyor. Krokanlı pasta benim en sevdiğim. Ellerinize sağlık.
Çok güzel görünüyor... Ellerinize sağlık... Sevgiler...
Ben de çok seviyorummm... 😋
Teşekkür ederim... 😊
Bu pasta ne kadar güzel olmuş. Bir dilim yetmez gibi görünüyor.Ellerinize sağlık.
çok tehlikeli , şimdi kalkıp pasta yapcam yani o kadar tehlikeli :)
Çok güzel olmuş. Bayıldım şahane.
Ellerinize sağlık.
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
Nefis harika gözüküyor..
Çooookk güzel görünüyor ellerinize sağlık.
süper görünüyoe kesın tadıda öyledır Sevgiler www.lezzettramvayi.com
Evrenciğim ben kalıbımı hep yağlıyorum. Yeni birşey öğrenmiş oldum. Krokanlı pastayı bende çok severim. ellerine sağlık..
Krokanlı pastaya bayılırım :) Nefis görünüyor,ellerinize sağlık :)
Ellerinize sağlık kokan pastalara ayrı bir lezzet katıyor .
Afiyetler olsun size...
Sevgilerimle...
Hepsi çok güzel nereye bakacağımı şaşırdım.Pasta da çok güzel görünüyor.Elinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder