Bu sene yarışmalarla dolu bir sene oldu benim için; öncesinde Ocak ayında Antalya Aşçılar Federasyonunun düzenlediği bir yarışmaya katıldık ve bir çok 5 yıldızlı otel içerisinden 3.lük ödülü aldı masamız. (Maalesef onunla ilgili bir yazı hazırlayamadım.)
14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali olduğunu öğrendik ve yarışmaya katılma kararı aldık. Ben ve sevgili Burçak Kırdar (@arelscookie) cupcake kategorisinden, sevgili Hasan Akbulut gençler artistik çalışmadan , sevgili İrem Akbıyık pizza kategorisinden bireysel olarak; İbrahim Popu, Ayhan Atıl Şener ve benim de aralarında bulunduğum ekibimiz ise Pratik Şefler Ekip Çalışmasından yarışmaya katıldık.
Sonuçlar hepimiz için oldukça keyifliydi, İlk gün Burçak'ın royal icing ile çalıştığı kanaviçeli cupcake'ler gümüş, benim çiçek desenli cupcakelerim bronz ve Hasan'ın Antalya temalı çalışması da yine bronz madalya ile ödüllendirildi. İkinci gün ise daha önce eline hamur almamış İrem Merit ödülü alınca mutluluğumuz arttı.
Her gün fuar alanına gittik ve yarışmaları yokladık. Tabaklarımız için demo çalışmaları yaptık; sabahlara kadar uyumadık. Ama birbirimizi hep anladık ve birbirimize saygı gösterdik.
Benim için festivalin en güzel yanlarından biri yıllardır blog arkadaşlığı yaptığım ama yüz yüze tanışma fırsatı bulduğum ve bulamadığım birbirinden değerli insanlarla sohbet edebilmek oldu. Butik pastacı arkadaşlarımız, ünlü şefler vs. herkes çok ama çok içten ve sevecendi. Üstelik herkes çok çalışmış ve güzel işler ortaya çıkarmışlardı.
Son gün 14 Şubat'ta ise sevgili ekip arkadaşlarımızla artık heyecan tavan yapmıştı. Başlangıç, ana yemek ve tatlı yapmamız gereken 70 dakikamız vardı.Yarışma boyunca İbrahim şef bizi çok rahatlattı sanki kendi aramızda çalışıyormuşuz gibi sohbet etti, eğlendik. İyi ki varsın İbrahim Şef.
3 yorum:
Tebrikler canım başarılarının devamını dilerim
Tebrikler canım başarılarının devamını dilerim
Tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim.
Yorum Gönder