19 Mayıs 2009 Salı

PROF. DR. TÜRKAN SAYLAN RAHAT UYU...


Bu aralar canım hiçbir şey yazmak yayınlamak istemiyor, 19 Mayıs için bile yazmadım çünkü çok değerli bir Atatürk kızının acısını yaşadık tüm Türkiye olarak. Tam da istediği gibi sessiz, sakin ve dimdik uğurlandı. Kardelenleri onun için ağladı, çocukları onun için üzüldü. Can Dündar'ın da dediği gibi : Utanıyorlar mıdır acaba şimdi? Hani o, ziyaretine gelenleri selamlamak için başını, boynunu sarıp cama çıktığında, “Hayatını örtü düşmanlığına adadı. Ömrünün son döneminde başörtü takmaya mecbur kaldı” diye yazanlar.....

Ruhun şad olsun Türkan Hoca, senin izinde yürüyecek olan milyonlarca genç var yeter kisen rahat uyu, bu ülke sahipsiz değil.







6 yorum:

Adsız dedi ki...

Eğitim adına birşeyler yapmak için çok çaba sarfetmişti ama eksikti Kardelenler projesinde nedense hep bir seçilmişlik vardı. Aktif bir kadındı bu anlamda örnek alınması gereken bir isimdi ancak ben aşağıdaki sözleri söyleyen ve benim eğitim özgürlüğümün elimden alınması için çaba sarfeden birisine üzülmedim asla da üzülmem tek üzüntüm gerçekleri göremeden bu dünyadan göçmüş olması.

- ATATÜRK ismini kullanırsak kürdistanın temellerini daha rahat atabilirz. Hem para toplar hem destek alırız, kampanyalar düzenler, TÜRKLERDEN topladığımız paralarla, KÜRTLERİ daha bilinçli hale getiririz, cahil insanlarla KÜRDİSTAN’ı kuramayız, Hristiyanlığı bu şekilde daha rahat yaymamız da mümkün.

-Türkler tarihten beri yakan yıkan bir millet.

-Bir öğrenci sıranın üzerinde namaz kılacağına bale yapsın. Çağdaş Türkiye böyle olur.

-"Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız."

-"Gençlik Orkestrası'nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?"

sezin doruk

Bambikurabiye dedi ki...

Allah Rahmet Eylesin,huzur içinde uyurdur inşallah..Hepimiz isyan halindeyiz,hiç birşey yapamıyoruz,çıldırmak içten değil..

hatice dedi ki...

Açıkçası bende üzülmedim bencede insanların dış görünüşüyle uğraşan aydın değil cahildir hemde hat safhada layıkını buldu insanlarla uğraştı ama utanmadanda başını sarıp tv lere poz verdi ne aydınından bahsediyorsunuz aydın kim????önce bunu öğrenmemiz gerekir diye düşünüyorum türkiyeyi bölmeye çalışanlardan biride o idi eğitime beyinleri yıkamak için yardım ediyordu o kadar ben buna şahidim çok yakınlarımdan...o sebepten bende hiç üzülmedim arkadaşım yazanlar utanmalı demişsin ama bence tamda iyi bir noktaya değindiler.....hepimiz bu vatanın çocuğuyuz ama bana göre dış önemli değil ben arkadaşımın içine beynine bakarım aydınlık budur atatürkün izinde çağdaş ama saygılı olmak zorundayız bu ülkede yaşamak için yoksa ben kendimle çelişkiye düşmüş olurum annem bir örtülü olarak ve ben bununla gurur duyuyorum hiçte utanmıyorum annem örtülü diye keşke bende yapabilsem ....herkesin dinini yaşamakta serbest ve bu sebepten yargılanamaz....!!!!!

Adsız dedi ki...

hatice hanim size katiliyorum belki simdi oda yaptiklarindan pisman olmustur ama ne fayda artik hesap vakti onun icin allah affetsin.

Şenay dedi ki...

Valla ben de Haticeye ve diğer bazılarına katılıyorum.Hayatını din düşnamlığına misyonerliğe adadı ve sonunda geldi imamın önüne.Evet denilen doğru kim olsa öyle söyler bende katılıyorum başörtüsü düşmanına Allah o örtüyü
işte böyle taktırdı.Şİmdi hesap zamanı.Her nefis ölümü tadacaktır bu yüzden hayatta iken attığımız adımlara çok dikkat etmeliyiz.Denilenleri bende çok okudum.Teröristlere yardım etti yada teröristlerin akrabalarına.Netten googleden araştırırsanız bulursunuz neden körü körüne inanıyorsunuz böyle insanlara bilmem.Misyoner olduğu da mit tarafından ispatlandı.Valla kimse ona bşu boşuna düman olmuyor önce kendisi utanmadı bir bilim adamı öğrencilerine eşit davranır kapalı açık fark ayırmaz.Kafasının içindekne bakar dışına değil...

ELİF dedi ki...

Annesi katolik hiristiyan kendisi misyoner olan zavallı acınası bir insan kardelen adı altında faaliyet gösteren bir misyoner türkleri barbarlıkla suçlayan cahil cağdaş diye geçinene bir zavallı türkiye bunun gibilere kalmayacak kalmadıda ne mutlu türküm diyene atatürkçü gençler olarak onun izindeyiz ama misyonerlerle değil hakiki atatürkçülerle Allah türkleri müslümanları korusun.....