18 Ekim 2012 Perşembe

MEME KANSERİ VE KURABİYELER



Aslına bakarsanız bu kurabiyeler anneler günü için hazırlanmıştı; ancak yayınlanma zamanı gecikince ben de bugünlerde özellikle Meme Kanseri ile mücadele eden, kanseri yenen tüm kadınlara hediye etmek istedim.

Meme kanseri konusunda oldukça hassas davranıyorum, çok sevdiğim her zaman örnek aldığım, hem güzelliği hem de zekasıyla beni oldukça etkileyen halacığımın yaşadıkları beni çok etkiledi.

Bana göre bir kadının dişi görünmesini sağlayan, görüntüsünü tamamlayan onun göğüsleridir. Daracık bir kapalı bir t-shirt ve blue jean ile bile, çok dişi görünebilirsiniz. Şimdi konu ile ne alakası var diyeceksiniz biliyorum, ama çoğu kadın geç teşhis sebebiyle göğüslerini aldırmak zorunda kalıyor. 35 yaşından sonra mutlaka mammogafi çektirmek gerekiyor, sosyal medya üzerinden bayanlarla oynanan oyunlar var, evet belki eğlenceli ama gerçekten etkili mi bilemiyorum. Yani o oyunlara katılan kaç kişi gidip gerekli testleri, kontrolleri yaptırıyor açıkcası bilemiyorum. Bu konuda ne kadar bilinçliyiz onu da bilmiyorum ama şunu biliyorum ki bir yakınınızın kanser olduğunu bilmek, onun kemoterapi seanslarından sonra ne duruma geldiğini görmek, tedavi süresinden sonra bile mikrop kapmasın diye neredeyse 1 yıl boyunca çatal bıçak kullanamaması, dökülen saçlarının yeniden çımasını beklemek çok zor bir durum. Sevdikleriniz bu durumdayken siz sadece onun için dua edebiliyorsunuz... Siz bu kadar üzülürken işin bir de kanser olan tarafı var, onun psikolojisi var; geçenlerde kanser olan biriyle yapılan röportajda söylediği bir cümle beni çok etkiledi: "SEVDİKLERİNİZE KANSER OLDUĞUNUZU SÖYLEMEK ZORUNDA KALMAK, KANSER HASTASI OLMAKTAN DAHA ZOR"
Kendinize ve sevdiklerinize bunu yaşatmayın, erken teşhiş her zaman hayat kurtarır bunu unutmayın ve şimdiye kadar bu konu ile herhangi bir adım atmadıysanız lütfen hemen yarın bir mammografi kontrolü için randevu alın...

7 yorum:

nevininyemekleri dedi ki...

Okurken cok kotu oldum. Bir sene once kayinvalidemi meme kanserinden kaybettik. Allah kimsenin basina vermesin:(




.

Unknown dedi ki...

Canım emeğine sağlık sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

ne güzel düşünmüşsün canım,birçok kadının ortak sorunu bu ,erken teşhisin hayat kurtardığı bir hastalığı nasıl olursa olsun kadınlara duyurmalı,ellerine sağlık çok güzel olmuşlar...

mutfagabuyrun dedi ki...

ALLAH kimseyi böyle hastalıklarla imtihan etmesin canım.hayırlı cumalar diliyorum.

Tatlı Kiraz dedi ki...

harika olmuş tatlım bayıldim, ayrica amaç da mukemmel.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık evrencim.
çok incesin ruhun güzel:)))

Adsız dedi ki...

Benim de çok yakınımda meme kanseri akrabalarım ve arkadaşlarım oldu. Yaşadıkları çok zor, yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Erken teşhis çok çok önemli.
Sevgilerimle