20 Şubat 2014 Perşembe
LİMON REÇELİ
Efendim tarifi bendenize ait bu reçelim çok meşhurdur, aslında benim reçellerim meşhurdur. Eee kolay mı İclal Sultan'ın torunu olmak; babannemin de çok meşhurdur reçelleri; kavanozlarca yapar ve dağıtırdı, tabii tek şartı kavanozlarını geri almak... Ben de şimdi babannem gibi reçel dağıttıkça espri olsun diye kavanozumu isterim diyorum... Ne zamandır Aysel'ciğimle yapalım diyorduk ama bir türlü sıra gelmiyordu; geçen sene biraz vermiştim çok beğenmişlerdi. Sonunda yaptık ve sonra düşündüm neden blogumda bir de reçeller bölümü olmasın. Ben nerdeyse her elime geçenden reçel yapıyorum... Hem tatlı hem de mayhoş tatları seviyorsanız limon reçeli tam size göre...
Malzemeler:
6 adet kalın kabuklu iri limon
4 cup su
4 cup toz şeker
Karanfil (tercihe bağlı bazen koyuyorum bazen koymuyorum)
Not: Cup ölçüsü 240 mldir.
Yapılışı:
Limonların 3 tanesini yarım ay şeklinde kesin ve bir gece üzerini geçecek kadar suda bekletin; acısı çıksın diye. Ertesi gün tencereye 4 cup su ve 4 cup toz şekeri alıp orta ateşin üzerinde şeker eriyinceye kadar bekletin. Bu arada kalan 3 adet limonun da suyunu sıkıp; şekerli suya ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Bu arada oluşan köpükleri kaşık yardımı ile toplayın. Kaynamaya başlayan şerbete 1 gece önceden hazırladığımız ve süzmüş olduğumuz limonları da ekliyoruz. 45 dakika orta ateşte kaynamasını bekliyoruz, sonra da kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıyoruz. Son 10 dakikada tercih ederseniz 2-3 tane karanfil atabilirsiniz. Reçelimiz bu süre sonunda kıvamına gelmiştir, gelmediyse biraz daha kaynatabilirsiniz. Afiyet olsun...
Not: Eğer siz de benim gibi marmelat seviyorsanız 2 tatlı kaşığı toz jelatinin üzerini geçecek soğuk su ekleyip şişmesini sağlayın. Sonra benmari usulü jelatini eritin ve son 2-3 dakikasında reçelinize ekleyin ve kaynatın. Jelatininiz yoksa 2 dolu tatlı kaşığı nişasta da işinizi görür.
Etiketler:
Geleneksel Lezzetler,
Kış Hazırlıkları,
Limon,
Reçeller
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
27 yorum:
mmmmm....miiisss mis.....!!
bi kasa limon varken hazır bekleyen..;=)
yapsam mı ki..
akşama yemeğe misafirim de var ama inşalallahh sıkışır araya..:)
ellerine sağlık komşumm..
Çok emek ama çok güzel
Ellerine sağlık
Sevgilerimle
ellerine sağlık.. afiyetle tüketin
hiç denemedim ama tadınıda merak ettim canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
Ayşegül'üm lütfen dene ve bana da bildir olur mu?
Nilay'cığım aslında hiç de zor değil ama çok leziz...
Nursevin ablacım mucksss...
Mutfağa buyrun denemenizi tavsiye ederim...
selam canım,hiç duymamıştım daha evvel.ama eminim mistir miss.emeğine ellerine sağlık.yaptığın herşeyin şahane olduğuna eminim.sevgiler arkadaşım
Harika bir lezzet olmalı. Evdeki limonlar bitmeden denemek lazım.Ellerine sağlık...
çok hoş ve güzel bir tat olmalı.nefis görünüyor.ellerine sağlık canım..
herşeyin recelini deneyen ben bir tek limon denemedim ama en yakın zamanda deneyecegim ellerinize saglık sizi takipteyim
ilk defa karşılaştığım bir tarif. Görüntüyü çok beğendim. Siz yaptığınıza göre kesinlikle lezzetlidir...) Mayhoş tatını alır gibiyim..:) Sevgiler...
İlk defa duyuyorum ben de. Deneyelim bakalım başarabilecek miyiz:)
Sevgiler
Ellerine sağlık canım bizim oralarda da turunçgillerin hepsi yapılır ve sevilir.
Merak ettim bunu şimdi, en kısa sürede deneyeceğim ellerine sağlık:))
Hiç limon reçeli yemedim, çok merak ediyorum. Teşekkürler güzel yazınız için :)
Bende hiç denemedim merak ettim tadını..Elinize sağlık..
Yapabilirmiyim acaba denemek lazım ;) ellerinize sağlık
Recel yapımını bir kaç kez denemiştim ama çabuk şekerlendi ve ben bu işi beceremiyorum deyim denemeleri bıraktım.
Mayhoş tadda reçelleri çok seviyorum ben insanı baymıyor.Bi çesaret bu tarifide deneyeceğim.inşallah basarılı olurum:)
Sevgiler
aa aaa hiç duymamıştım ellerinize sağlık...
doğrusu çok değişik reçeller denedim ama limon biraz cesaret ister gibi geldi çok ekşi olmadı değil mi
Ellerine sağlık Mersin'de turunç reçeli ünlüdür limon reçeli hiç duymadım ama eminim lezzetlidir. Blogunuzu takibe aldım sevgiler ♥
Ben de Antalya ya döndüğümde yapmak isterim bu reçelden. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
Değişik bir tarif doğrusu merak ettim en kısa zamanda denemeli ellerinize sağlık afiyet olsun.
hiç denemedim limon nefis olmuştur bu kesinnn:) ellerinize sağlık canım
Limon reçeli ilk kez sizin blogunuzda gördüm.En kısa zamanda denemek istiyorum.Ellerinize sağlık :)
neyy limon reçelmi anomm tadı nasıl ola ki? eline sağlık diyem
Bugün kızımla konuştuk.Limon reçelinin tadı nasıl olur acaba diye şimdi karşıma çıktı..Daha önce yapmadığım bir reçel..Ellerinize sağlık.Sevgiler..
Canım Evren'im, farkettim ki ben bu postuna yorum yapmamışım, ellerimize sağlık :) İyi ki beni Limon reçeliyle tanıştırdın. Seninle beraber yaptıktan sonra kaç kavanoz yapıp dağıttım bilmiyorum. Hele ki kahvaltılarda Labne peyniri ve Limon reçeli ikilisine bayılıyorum. Tarifi denemekte tereddüt edenler hiç etmeden hemen denesinler. Benim gibi mayhoş reçel sevenler muhakkak denemeli.
Yorum Gönder