3 Şubat 2018 Cumartesi

KETEN TOHUMU KRAKERİ


Merhaba sevgili dostlar... Sağlıklı yiyecek tarifleri vermeye devam ediyorum, çünkü bu aralar bizim evde olabildiğince sağlıklı yiyecekler tüketmeye çalışıyoruz. Annemin birden bire fenalaşıp hastaneye gitmemiz ver orada neredeyse bir hafta kalmamız sonucunda doktorlar acilen kilo vermesi gerektiğini söyleyince yeni alternatifler aramaya başladım. İşte bu tarif de onlardan biri...

KETEN TOHUMU KRAKERİ

Malzemeler:

1 cup Keten Tohumu Hünkar Bakliyat 
1/2 cup su
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay bardağı kabak çekirdeği içi

Hazırlanışı: Sarımsak, su ve tüm baharatları blendardan geçiriyoruz. Keten tohumunu genişçe bir kap içine alıyoruz ve baharatlı suyumuzu da üzerine ekliyoruz. Şimdi geldik en önemli noktaya; kabın ağzını kapatıp buzdolabına koyuyoruz ve 12-18 saat arasında bekletiyoruz. süre sonunda karışımı yağlı kağıt üzerine alıyoruz ve üzerini de yağlı kağıt ile kapatıp merdane ile inceltiyoruz. 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğumasına izin verin ve sonra afiyetle tüketin...

Tüm hastalara acil şifalar dileyerek kapatmak istiyorum bu postu...

Hiç yorum yok: