17 Kasım 2014 Pazartesi

Kabaklı Börek


Evde unsuz, yufkasız börek yapılır mı derseniz yapılırmış. Geçen gün evdeki kabakları değişik nasıl kullanırım diye araştırma yaparken sevgili Cafe Fernando'nun blogunda gördüm bu tarifi. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte tarifi sevgili Cenk'in kaleminden kopyalarak yazıyorum:

Malzemeler

  • 1 kilogram (3 adet büyük boy) kabak
  • 325 gram beyaz peynir
  • 150 gram ekmek
  • 1 ufak demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • 100 gram Gouda (veya dil) peyniri
Yapılışı:

  1. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Rendeleyip bir süzgecin içine aktarın ve ellerinizle sıkarak suyunu mümkün olduğu kadar fazla süzün ve fırına dayanıklı 25*25 cm büyüklüğünde (veya benzer büyüklükte) bir kaba aktarın.
  3. Ekmeği ıslatıp ellerinizle sıkarak fazla suyunu süzün ve ufalayıp kabaklara ekleyin.
  4. Üzerine ufak bir demet dereotunu ince ince kıyın.
  5. Beyaz peyniri elinizle ufak parçalara bölüp karışıma ekleyin. Üzerine bir adet yumurta kırın, tercihinize göre karabiber serpin (Vera yarım çay kaşığı kadar ekledi) ve bir çatal yardımıyla beyaz peynir ve ekmeği iyice ezmeye özen göstererek bütün malzemeleri karıştırın.
  6. Üzerini çok fazla bastırmadan düzleyin, ince rendelenmiş Gouda (veya dil) peynirini serpin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirmeye başlayın. Yarım saatin sonunda kontrol edin, eğer tepesine serptiğiniz peynir çok çabuk renk alıp yanmaya yüz tuttuysa bu sürenin sonunda tepesine fırın kabını tamamen örtecek büyüklükte bir alüminyum folyo serip 15 dakika daha pişirmeye devam edin (toplam pişirme süresi 45 dakika). Fırından alın, 10 dakika beklettikten sonra, hala sıcakken servis yapın.
  7. Eğer porsiyonlara bölecekseniz, daha ufak kaplar için pişirme süresi 35-40 dakika arasındadır. Dondurmak isterseniz streç filmle hava almayacak şekilde iki kat sarıp buzlukta bir ay kadar bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce çözülmesini beklemenize gerek yok, sadece pişirme süresine göz kararı ek yapmanız (5-10 dakika arası) gerekecektir.
Orjinal tarifi görmek için http://cafefernando.com/turkce/veranin-kabakli-boregi/

Afiyetler olsun... Sağlıcakla kalın...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Selam arkadaşım.etkinlik sayesinde birbirimizin bloglarını tanıma fırsatı bulduk :)Sevgiler.

lokumpilavi dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif hemde basit..

Sevgiler
Sevilay Uçak
http://lokumpilavi.blogspot.com/

lokumpilavi dedi ki...

Bu arada üye olamadım ... yani o bölümü bulamadım...

Unknown dedi ki...

Hepsi birbirinden harika tarifleriniz var, unutmadan bloguma bıraktığınız nazik yorum için teşekkür ederim :)