3 Ağustos 2008 Pazar

CİĞERLERİMİZ YANIYOR, İÇİMİZ ACIYOR :(((












Sevgili Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere günlerdir “ANTALYA YANIYOR”…
Bazılarımızın doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı yer, ama hepimizin MEMLEKETİ…
İçimiz KAN ağlıyor…
Köyler yanıyor, insanlar evlerinin yanışını izliyor…
Türkiye’nin tarihinde gördüğü en büyük yangın…

Binlerce insan evsiz kaldı ve hala yangın olanca hızıyla devam ediyor.

Birlik olursak bir şeyler yapabiliriz. Tüm imkan sahiplerini yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için bekliyoruz. Bu tür bir imkana sahip olmayanlar da mağdur olan vatandaşlarımız için kolları sıvamalı. Artık kullanmadığımız eşyaları(her türlü ev eşyası olabilir) ve giysileri lütfen dolaplarımızdan çıkaralım ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için birlik olalım.

Bunun dışında para yardımı yapmak isteyenler için hesap numarasını Serik Belediyesi yetkilileri ile görüştükten sonra bildireceğim. (Yardım için bir hesap açılacaktır diye umuyorum)

Yardımlarımızı Serik Belediyesine iletebilirsek çok sevinirim. Serik’e gidemeyenler ise en yakın belediyeye Serik-Manavgat yangınında mağdur olanlara iletilmek üzere verirse belediye yetkilileri Serik Belediyesi’ne ulaştıracaktır diye düşünüyorum. Hiç olanağı olmayan benden yardım isteyebilir.
DENİZ FENERİ www.denizfeneri.org.tr/afet_yangin.aspxYANGIN yazıp 5560'a sms gönderiliyor simdiye kadar 1.880 ytl toplanmıs , taabii istiyen direkt köy adı yazarak kolilerini yolluyabilir ...















Adres: Serik Belediyesi Atatürk İşhanı Serik / Antalya

YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM…










NOT: Fotoları http://www.haberler.com/ sitesinden indirdim.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

DENİZ FENERİ www.denizfeneri.org.tr/afet_yangin.aspx

YANGIN yazıp 5560'a sms gönderiliyor simdiye kadar 1.780 ytl toplanmıs ,taabii istiyen direkt köy adı yazarak kolilerini yolluyabilir ...

İBİB

Tijen dedi ki...

Sevgili Evren,
Gerçekten çok acı bir durum bu. Başta evleri yanan, hayvanları ölen, tarlaları yanan orman köylüleri için, Antalya için, Türkiye için, oksijen kaynağımız ormanlarımız için, dünya için...
Çok çok acı. Yardım çağrın da çok güzel ama neden bilmem, ben yardım toplayan kuruluşa çok da güvenemiyorum. Belediyelere ne kadar güvenebiliriz, inan onu da bilemiyorum. Tamamıyla mağdur olan insanlara gidecek her yardıma seve seve varım ancak bu yardım hangi kurum aracılığıyla toplanırsa içinde olmak isterim bilemiyorum. Serik Belediyesi'nin nasıl çalıştığına dair bilgin var mı? Toplanan yardımın belediyede dağıtılmak yerine köylülere verileceğinden emin misin? Belki bu güveni sağladıktan sonra yardım çağrısı yapmak daha doğru olur. Biliyorsun bu güvensizliğe neden olan pek çok olayla karşılaştık bugüne kadar.
(Bu yorumu yayınlamayabilirsin, kararı sana bırakıyorum.)

Tijen dedi ki...

Sevgili Evren,
Yardım isteğini karşılıksız bırakmaya gönlüm elvermedi. Sitemde (ve önceki yorumda da) belirttiğim gibi ne belediyelere ne de yardım kuruluşlarına güveniyorum. Ancak senin Serik Belediyesi'nden bilgi alacağını ilettim. Dilerim yardımlar yerine, ihtiyaç sahiplerine ulaşır.

Cem Akkılıç dedi ki...

İçler acısı bir durum.Doğayı yok ettiler.Artık gelecek nesillere bırakılacak hiç bir şey kalmadı.Ya zenginler golf oynasın ve villa diksin diye ormanlar katlediliyor ya da bilerek terör örgütü yapıyor bütün bunları.

Hepsine lanet okuyorum.

Cem Akkılıç

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijenciğim endişeni çok iyi anlıyorum ve ne yazık ki bazen ben de böyle düşünüyorum. Ancak burada ben ve arkadaşlarım Belediye ile birlikte hareket ediyoruz ve toplanan her şeyin bir listesi ile belediyeye teslim ediyoruz. İhtiyacı olan kişilere birlikte dağıtacağız yardımları ve ne acı ki o topraklara en az 2 yıl ağaç dikilemeyecek.:((((

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ayrıca benim ve arkadaşlarım sayesinde gelen ve gelecek olan yardıların da takibini ihtiyaç sahiplerine ulaşana kadar yapacağız Tijenciğim, sana ve herkese çok teşekkür ederim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Maalesef Cem Bey,

Az önce Belediye ile görüştüm ve hala yanıyoruz, gerçi kısmen kontrol eltında ve Allahtan ki rüzgar yön değiştirdi ve yanan yerlere doğru döndü, bu durumda daha başka yerler zarar görmeyecek gibi. İlginiz için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Canım kardeşim ne kadar duyarlısın harika sayende çok kişiye ulaşıcak inşallah,ormanlarımız yokolmasın kocaman öptüm...

Aybike Ceylan dedi ki...

Evren'cigim,
Boyle bir konuya, duyarsiz kalmayip parmak bastigin icin seni tebrik ediyorum, umarim hersey yolunda gizer, yeterince yardim toplanip, gercekten ihtiyaci olanlara iletilir, sevgiler.

:)den dedi ki...

Evren Hanım Merhaba,
Dün duyurunuzu okudum. Bu tür yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı konusundaki endişelerim Tijen Hanım ile aynı. Fakat benim de gönlüm elvermedi. Verdiğiniz numaraya dün SMS gönderdim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

DEryacığım teşekkürler desteğin için canım,

Aybikeceiğim destek veren sözlerin ve yorumun için teşekkürler canım,

Sevgili :)den endişeleriniz konusunda size hak veriyorum bu konuyla ilgili yazıştım yukarıda, ama yine de mesajınız için teşekkürler!!!:)))

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Evrencigim, canim büyük gecmis olsun. Cok aci bir durum bu yanginlar, yillarin hatta asirlarin mirasi yok oldu gitti yaziiik. Allah insanlarimiza hidayet versin. Senin de bu örnek duyarliligin icin seni kutluyorum, insallah gerekli yerler ulasmistir. Dikkatsizlik veya kasti yapilan bu vijdancisizca hareket, torunlarimizin dahi saglik ve yasamini, milletimizin gelecegini etkiliyor. Malesef bu olaylar tam da turuistlerin akin edecegi zamanlara denk geliyor??? düsünülmesi gereken cook soru isaretleri beliriyor insanin kafasinda, sevgiler....

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili evrenciğim
vatan haritamıza damga olmuş ,
insana ,yaşam kaynağı olmuş ormanlarımıza veda ediyoruz,
insanlarımızın çaresiz bakışlarındaki ızdıraba ise birebir şahit olmak dahada acı..

umarım bir yarabandıda bu yardımlar olabilir.

svglr.. kolaylıklar diliyorum.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ayşe Ablacığım söylediklerine katılmamak imkansız ve gerçekten de kafalarda bir sürü soru işareti var. Destek veren sözlerin için teşekkür ederim.

Nunucuğum umarım yaraları sarmada birazcık olsun kakıız olur canım, teşekkürler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ayşe Ablacığım söylediklerine katılmamak imkansız ve gerçekten de kafalarda bir sürü soru işareti var. Destek veren sözlerin için teşekkür ederim.

Nunucuğum umarım yaraları sarmada birazcık olsun kakıız olur canım, teşekkürler.