Tart tarifini Cafe Fernando'dan aldım ve çok memnun kaldım ve yazılanlara da harfiyen uydum. Kolaylık olması açısından tarifi burada da aynen yazacağım ama siz yine de sevgili Cenk'in sayfasına gidip; püf noktalarını iyice okuyun ve uygulayın sonuç mükemmel olacaktır! :)))
Tart Hamuru Malzemeleri:
* 1 1/2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 125 gr tereyağı
* 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
* Fırını önceden 190C’de ısıtın.
* Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin. Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.
* 23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip her tarafına yayılacak şekilde birkaç avuç kuru nohutu tepesine yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vanilyalı Krema Malzemeleri:
* 2 su bardağı süt
* 6 yumurta sarısı ( bana biraz fazla geldi azaltılabilir )
* 1/2 su bardağı şeker
* 1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
* 1 1/2 çay kaşığı vanilya aroması
* 3 1/2 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
Yapılışı:
* Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır). Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin. Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın. Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
* 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın. Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin. Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz. Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun.
Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Tartı bir araya getireceğiniz zaman önce vanilyalı kremayı hamurun ortasına dökün. Bir spatula yardımıyla düzledikten sonra da çileği ve jöleyi döküp servis yapın.
Afiyetler olsun!!!:))) Mutlu haftasonları!!!
28 yorum:
Eline sağlık canım .Artık çilekler de çıktı.Ne lezzetli meyvedir çilek değil mi?çok can çekici duruyor.Sevgiler sana
Evrencim canım ellerine sağlık çok
leziz görünüyor kocaman sevgiler...
afiyetler olsun... arkadaşınızada yeni işinde başarılar dilerim...tart tarifini mutlaka denemek isterim ..salıkla kalın.
ellerine sağlık canım,tart mükennel görünüyor.arkadaşına yeni işinde başarılar dilerim.sevgilerimle...iyi hafta sonları..
Evren'ciğim karanlıkta olsa çok güzel olduğu gözüküyor,ellerine sağlık...
Sevgiler.
İyi hafta sonları...
Harika gozukuyor ellerinize saglik.
Ellerine sağlık Evrenciğim.Nefis görünüyor.Sevgiler...
çook lezzetli ve çok şık görünüyor canım ellerine sağlık...sevgilrimle...
Meltem hanıma yeni işinde başarılar dilerim darısı başıma. Çilekli tart harika gözüküyor ellerine sağlık. İyibir hafta sonu geçirmen dileğiyle...
görüntü de harika.tadı da kesin nefistir.eline sağlık canım...
ELLERİNE SAĞLIK EVREN...
GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.. CAFE FERNANDODA GÖRMEK NASİP OLMUŞTU SUNUMU ÇOK ŞIK ARKADAŞINA YENİ İŞİNDE BAŞARILAR...
ŞEKERİM ÖDÜLÜN VARRR.....BEKLERİMMMM
Evrencim ellerine saglik... Bugunlerde bende bol bol meyvali tatlilar pastalar yapiyorum...
Ellerine saglik, Antalya`ya sevgiler...
BENİM BLOĞUM ÇÖKTÜ ....HERŞEYİ İÇE AKTARDIĞIM YENİ BİR BLOG OLUŞTURDUM.BUNDAN SONRA YENİ ADRESİME BEKLERİM.ESKİYİ SİLİP YENİ ADRESİMİ EKLERSEN SEVİNİRİM CANIM.SEVGİLER...İŞTE ADRESİM...
http://defneninmutfagi.blogspot.com/
ellerine sağlık,ben de çok severim tart
muhteşem olmuş eline sağlık
Çilek mevsimine bayılıyorum çilekli tart'a da tabi... Karanlık olsada fotoğraf lezzeti belli . ellerine sağlık
çileği severim, çilekli tarta bayılırım. Ellerine sağlık.
Evrencim merhaba canım bana ayse ya
manın mail adresini verirmisin.Pastakolik için mail atıcam sayfasında göremedim.Kocaman
sevgiler,mutlu pazarlar...
Çok cici olmuş ellerine sağlık.Ben uzaktan bakmakla yetineceğim.
CANIM SORUNUMU HALLETTİM.ESKİ ADRESİMDEYİM YİNE.SEVGİLER ,,,,
Ellerine sağlık ortağım nefis görünüyor,
Sevgiler...
Çilek varsa içinde, çok güzel olmuştur, buna şüphe yok!
Hiiimharika bir tart olmus, canim, cilek mevsimi geldi bu lezzetleri hep yapmak gerek, sevgiler....
HAYAT HEP ÇİLEKKKKKKK OLSA
:))))))))))))
Cilek hem lezzet olrak hemde görüntü olarak her zaman güzel görünüyor tatli cestilerinde.Ellerine saglik canim.Arkadasinada yeni isinde basarilar dilerim.Insal, senin bu güzel pastan kendisine sans getirir.Afiyetler olsun sizlere.Sevgiyle kal Canim:)
Bende deli gibi tart tarifi arıyordum.Buldum.Ellerine sağlık en yakın zamanda yapacağım ve bloğumda da paylaşacağım.
sunum harika ellerine sağlık...
Yorum Gönder