21 Kasım 2011 Pazartesi

TAHİN HELVASINDAN KURABİYEYE DÖNÜŞÜMÜN ÖYKÜSÜ...



Yine çook güzel bir haftaya girdik. Bu hafta hepimiz için bolluk ve bereket dolu olsun!

Geçen gün eşim elinde bir torba ile geldi iş yerinden. Baktım içinde bir kutu lokum bir kg kadar da tahin helvası.

Ben: Ne alaka???
Eşim: Oteldeki lokumcu kapatıyordu tüm departman müdürlerine hediye verdi.
Ben: Eeee sezon sonu tabii, sağolsun.

Sağolsun sağolsun da bizim evde tahin helvası hemen hemen hiiç tüketilmez ki ( 2 sene önce Ramazanda aldığım fıstıklı helva bile ki kendisi 450 gr falandı daha geçen ay çöpe gitti ve ben çok üzüldüm)ne yapacağız bu kadar helvayı??? Ayyy düşün düşün bulamadım. Sonra sevgili Figen'in facebook'taki grubunda sordum bir sürü değişik tarif geldi buradan herkese teşekkür ediyorum hele de Sedefciğimin elmalı kurabiye hamuru hazırla içine de cevizle taihn helvası koy harika oluyor demesi aklıma takıldı. Mutlaka deneyeceğim benden önce siz denerseniz mutlaka yazın. :)))

Sonra biraz da nette gezindim, bir sürü değişik tarif vardı ama içime sinen olmadı. Attım kendimi mutfağa koydum önüme tartımı, helvayı, unu vs... Bir de dolaba bakalım nerler varmış diye açtım kapağını dolabın, tereyağını aldım elim yoğurt, süt ve krema arasında gidip gelirken en son kremada karar verdim.:)))) Ayy ne kararsızmışım yahuuuu....:))) Neyseeee sonunda hamuru yaptım hiç de fena görünmüyor derken; hemen not aldım eee sonuç güzel olursa paylaşmak lazım değil mi??? Fırından çıktılar miss gibi de kokuyorlar, tatları da süpperrrrr!!!

Malzemeler:
1 çay bardağı krema
100 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı pudara şekeri
250 gr tahin helvası
3-3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu

Tereyağı, pudra şekeri mikserle çırpılır daha sonra krema eklenir ve 1 dakika daha çırpılır. içerisine tahin helvası eklenip kremamsı bir kıvam elde edilir. Daha sonra un ve kabartmma tozu bir kapta karıştırlıp, diğer malzemelerle birlikte yoğurulur. Elinize yapışmayan yumuşakça bir hamur elde edeceksiniz. Dolapta 15-20 dakika bekletiğiniz hamuru istediğiniz gibi şekillendirip 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!!!!

Sevgiler,
Evren


22 yorum:

birdutmasali dedi ki...

ellerine sağlık benim akıllı bıdığım :))
tadını da ciddi ciddi merak ettim şimdi.
ve
sevgii sedef'ede çok çok sevgiler benden evrenciğim.....

sevda dedi ki...

bende hiç denemedim ama çok ilginç geldi canım.kurabiyelerde çok güzel görnüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

sevda dedi ki...

bende hiç denemedim ama çok ilginç geldi canım.kurabiyelerde çok güzel görnüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Senem dedi ki...

Mutlaka deniyeceğim ellerine sağlık

şirince tatlar dedi ki...

çok güzel düşünmüşsün pek nefis görünüyor eline sağlık

ihlamurcum dedi ki...

Doğaçlama yapılan tarifler her zaman favorim.Güzel bir kombinasyon olmuş, işte blog yazmanın bir farkıda bu. İnsanın elindeki malzemelerle yaratıcı olması, tebrik ediyor ve sizden böyle güzellikleri hep bekliyorum.
sevgilerle

Hayat Cafe dedi ki...

Bizde ise aksine çok sevilir tahin helvası hemde çok..
Sen en güzelini yapıp ne güzel değerlendirmişsin,ortayada nefiss kurabiyeler çıkmış...
Ellerine sağlık canııııım..
Kocaman sevgiler.

zeymuran dedi ki...

OHH NE güzel valla,bu hanımlar ne kadar akıllıve becerıklı ,canım benım aklına sağlık,süper...

Selcen dedi ki...

Ellerine sağlık canım, süper fikir bende de bekleyen bir tahin helvası var deneyeceğim mutlaka. Sevgiler...

Serap dedi ki...

Kurabiyeler harika görünüyor. Denemek ve kahve yanında şu soğuk günlerde, keyif içinde yemek lazım. Ellerinize sağlık.

Aycan dedi ki...

Ellerinize sağlık.

BAL ANNE dedi ki...

tahinin olduğu tüm lezzetleri severim
ellerinize sağlık......

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

oyyyyy tam kalori bombası olmus ama Evrenim:) Ellerine saglık. Ben de hemen not alayım. Hos bizde, benden ötürü tahin helvası asla ve kata kalmaz:) Fena seviyorum kilo alıyoru sonra:) Hemen not aldım tarifi tatlım. Opüyorum

Figen Karavaş

OZAY dedi ki...

Evrencıgım yollayaydın ya Özay ablana helvayı cok severımde .Senin kubişlerde nefıs olmuşlar .Ellerıne saglık.Optum canım..

ozguluntarifleri dedi ki...

Supersin Evrenim ne kadar nefis bir kurabiye olmus bayildim tarifi aldim denedigimde sana yazarim.Cokk opuyorumm.

nilay dedi ki...

Evet evet kesinlikle çok güzel oluyor
Canım nasıl da nefis görünüyor
Ellerine emeğine sağlık
İyi hafta sonları
Sevgiler

Hülya dedi ki...

Kalan helvayı bir portakal kabuğu rendesi ve portakal suyuyla ezip fırında hafifçe kızartabilirsin. Balıktan sonra yiyebileceğiniz nefis bir tatlı oluyor. Hem de hiç helvaya benzemiyor bambaşka bir lezzeti var :))

Kurabiyeler harika zaten tahin ve tahinli herşeyi çok severim. Ellerine sağlık..

evatolyesi dedi ki...

Tahin kokusu mis gibi gelmiştir ellerinize sağlık:))

Eya dedi ki...

Evrencigim ne kadar yakismistir helva kurabiyeye...tahmin edebiliyorum ammma ben Sedef Hn. in fikirine de takildim desem yalan olmaz..denemek lazim...sevgileirmle

zehra

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Evrenim ellerine sağlık...

Ben tahin helvasına bayılırım kelimenin tam anlamıyla..

zerrin-misss dedi ki...

işte zorda kalınca yapılan üretim daha bir leziz oluyor sanki evrenim :) ellerine sağlık nefis görünüyorlar. Bizim evde de tüketilmez. aklımda olsun bu reçete :)

öpüyorum sıcacık sevgilerimle.

! ! ! "mintininmutfağı" ! ! ! dedi ki...

evrenim maharetin öyküsünü anlatmışsın aslında.ellerine sağlık diyorum ve senin bu kıvrak zekana bayılıyorum.

ve elbette sevdiklerinle birlikte geçireceğin sağlık ve mutluluk dolu güzel bir yıl diliyorum.
seni kocaman öpüyorum.