25 Mart 2008 Salı

GALA ÇİÇEKLİ PASTA


Bu aralar tek yaptığım şey işe gitmek, sonra eve gitmek, canım eşimle evde biraz sohbet ederken ya da film izlerken bir şeyler atıştırıp; yorgunluktan koltukta sızmak. Neyse ki şanslı bir insanım da eşim bana anlayış gösteriyor, çünkü gerçekten bazen onu istemeden de olsa ihmal edebiliyorum.



Bu pastayı da bir arkadaşımızın kızının 18 yaş doğum gününe evdeki kutlamaları için hazırladım. Geçen gün şöyle bir düşündüm de Mart ayında ne kadar çok doğum günü var etrafımda :-) Ay sonu geldi ve hala da bitmiş değil.


Pastanın Tarifi:


Pasta aslında çok büyük değil, sadece 4 kişilik; ancak gözüme küçük gelmesin diye 4 katlı yaptım. :-) Ne yapayım elim aza gitmiyor kiii :-)


Pandispanyamızın tarifi daha önce yaptığım Barbie Bebekli pasta 'nınki ile aynı sadece bu sefer 1,5 çorba kaşığı kakao ekleyerek yaptım. Yarım ölçü kullandım.


Kreması için:


2,5 su bardağı süt

5 - 6 çorba kaşığı toz şeker

2,5 çora kaşığı un

1/2 çorba kaşığı nişasta ben patates kullandım.

1 paket vanilin

1 limon kabuğu rendesi.

1 çorba kaşığı kakao


Tüm malzemeler ( limon kabuğu hariç ) karıştırılıp, puding gibi pişirelim. En son limon kabuklarını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.

Pandispanya süt ile ıslatılır. Üzerine soğuyan krema ve meyveler ( ben vişne kullandım ) dizelim. Sonra ikinci kat ıslatılır ve krema sürüldükten sonra damla çikolata serpelim. Üçüncü kata da krema sürüldükten sonra meyvelerimizi dizelim ve pastamızın tamamını çikolatalı krem şanti ile kaplayalım dolapta dinlenmeye bırakalım.


Şeker hamurumuzu açalım ve pastamızın dışını kaplayalım. Tekrar buzdolabında bekletelim. Şeker hamurlarımızı kalp şeklindeki kurabiye kalıplarımmızla keselim ve altlarından birleştirip, Gala çiçeklerimizi oluşturalım ve içlerine farklı renkte küçük tohumlar yapalım. Yapraklarımızı da tamamladıktan sonra pastamızın üzerine istediğimiz gibi yerleştirelim. Kalan hamurdan küçük toplar yapıp, pastamızın altına yerleştirelim.


Eee sonunda pasta bitti; afiyet bal şeker olsun.


Sevgiler,

22 yorum:

Yaren dedi ki...

Evrencim harika bir pasta olmus canim,cok güzel yapmisin,ellerine saglik.Ayrica arkadsinin kizininda dogum günü kutlu olsun.Eminim bu güzel pastayi görünce oda cok sevinmistir.Evrencim sevgiyle kal canim.

Adsız dedi ki...

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı cumalar.. semiha
www.karabiberinmutfagi.blogcu.com

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Evrenimm
elelrine sağlık
harika bir pasta çıkmış yine ortaya:))
maşallah diyelim nazar değmesin,Evrencim kendimi blog güncellemeye verdim 2 gündür:)stresten ne yapacağımı şaşırıyorum

mutlu haftasonları
sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Evrencim yine harika ya tatlim supersin masallah bu ne beceri ben hayatta yapmam pasta konusunda sifiirm hele bu sekil asla, ellerine saglik guzelim, unutmadan arkadasinin kizinin dogum gunu kutlu olsun, kim nasil sevinir. optum canim mutlu bir hafta sonu dilerim.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Evrencigim, ellerine saglik pastan gercekten harika olmus, renk tasarim cok güzel düsünlmüs. Arkadasinda cok sansli ki bu nadide pasza ile dogum günü kutluyor, onada mutlu yillar olsun, sevgiler....

Selcen Şenocak dedi ki...

Evren'ciğim çok güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık canım.
İyi haftalar,
Sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

çok cici olmuş hayatım ellerine sağlık

muko dedi ki...

çok güzel olmuş bu pasta ellerine sağlık canım,,arkadaşınında doğum günü kutlu olsun..

Adsız dedi ki...

Merhaba, pasta çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler Nesrin

Yaren dedi ki...

Evrencimm benim cok tesekürler bende danke schön,thank you diyorum:)))Hep beraber uzun uzuuun hayirli bir ömür yasayalim insal.Sevgilerimi biraktim canikom,öptümmm.

şengül dedi ki...

Evren canım ikl önce kızının doğum günü kutlu olsun ömrünü sonuna kadar gülen yüzü solmasın canım pastana bayıldım çok güzel görüntü olarakta çok güzel ellerine sağlık canım

Bir Dilim Düş dedi ki...

Şengülcüğüm teşekkürler ancak benim değil arkadaşımın kızı yne de iyi dileklern için çok teşkkürler!

Sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Evrencigim, hayirli cumaalar.
Sevgiler...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

MUTLU HAFTASONLARI EVRENCİMM

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Evrencim renkler ve dizaynın ne kadar güzel olmuş. Ellerine sağlık, belki bu fikri kullanırım bir pastamda izninle.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Herkese mmutlu hafta sonları...
Esracığım çok teşekkür ederim yoruun için, eğer bu fikri kullanırsan inan bana çok mutlu olurum.

Sevgilerr herkesee

Adsız dedi ki...

Canim pastan cok güzel olmus,ellerine saglik.Öptüm,hoscakal tatlisim.

Adsız dedi ki...

canım merhablar pastan çok hoş olmuş ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Evrencim canim benim destekçi ve moral verici yorumun için çok tesekkur ediyorum simdi çok daha iyim arkadasim, hersey sayenizde yorumlari okuyunca anladim ki ben kapatirsam buyuk hata etmis olurum ozellikle o kisi için degmez malesef halen ustume geliyor bu sefer ki yorumu bol kufur ve hakaret ama olsun artikin umursamiyom herkes yaptigiyla utansin,bizimde bu aralar bir sapikla ugrasmak varmis alisicaz yaa, opuyorum seni kocaman insallah sende iysin tatlim kendini fazla ozletme e mi kendine iyi bak guzeller guzeli.

emineninemekleri dedi ki...

Evrencim, canim pastan muhtesem canim.Ellerine emegine saglik.

Kocaman öpüyorummmmmmmm
Emos

Adsız dedi ki...

süper harika bir pasta teşekkürler

Adsız dedi ki...

güzel şeyler yapmışsın. uğraşılmış baya. fakat biraz daha güzel fotoğraf çekebilseydin iyi olurmuş..