5 Mart 2008 Çarşamba

SARIMSAK ÇORBASI / Çorba Ye #32


Turizm ile uğraşınca bir sürü insan ve kültürü hakkında bilgi ediniyorsunuz. Misafirlerimizle sohbet ederken onlardan yemek tarifi almayı da unutmuyorum. İşte bu da bu ilginç tarfilerden biri. Soğuk kış günlerinde özellikle de gece yarısı canının sıcak bir şeyler çektiyse Avusturyalıların meşhur sarımsak çorbasını deneyin.
İlk duyduğumda açıkcası tadı nasıl olur diye kafamda canlandırmaya çalıştım ama beceremedim. Bol sarımsaklı ve acı olacağını tahmin etmiştim ama değilmiş. Mutlaka deneyin, seveceksiniz.
Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağı
12 - 15 diş sarımsak
1 çorba kaşığı elenmiş un ( tepeleme )
150 - 200 gr süt
1 adet tavuk veya sebze bulyon
Tuz, Karabiber
Sarımsaklarımızı ayıklayıp, yıkadıktan sonra iyice eziyoruz. Tereyağını kısık ateşte erittikten sonra unumuzu ilave edip, kavuruyoruz. Unumuz hafif pembeleşince içerisine sarımsakları da atıyoruz ve yavaş yavaş sütümüzü ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve bulyonumuzu da ekledikten sonra 2 su bardağı suyumuzu da ilave edip; kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. İşteeeee çorbamız hazır. Üzerine doğranmış maydonoz ve hatta varsa evde küçük ekmek kıtırları ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! :)


5 yorum:

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik çorban çok lezzetli gozukuyo sarimsakli hiç denemedim ama insallah yaparim sevgiyle kal arkadasim
www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
ne kadar şanslısın.Bir sürü değişik tarif sahibi olmuşsundur.
ilginç geldi açıkçası kokmuyor değil mi?
mutlu haftasonları
sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN iyi hafta sonlari dilerim sevgiler

www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çorbanı mutlaka deneyeceğim. Harika ve çok besleyici :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok güzel teşekkürler