6 Aralık 2013 Cuma

MİSS GİBİ GEVREK POĞAÇA VE #BLOGFIRTINASI 6.GÜN

Hem ödevimi yaparım hem de tarifimi yazarım. Bugün ödev kolay...

Mutfakta penceremin önünde duruyorum, elimde mis kokulu sabah kahvem ve ben uzaklara dalıp gitmişim. Tembellik yapmak istiyorum bugün; ayaklarımı uzatıp uzanmak, biraz uyumak, biraz kitap okumak biraz biraz... Telefonu da kapatayım bugün kimse beni rahatsız etmesin. Kedilerim de uzansın yanıma, battaniyeyi çekeyim yüzüme kadar ohhh miss gibi bir uyku uyuyayım, dinleneyim. Aaaa bu ses de ne? Telefonun alarm sesi!!! Haydi kocacım kalk sabah oldu, işe gitme vakti... :D

Ödev bu kadar haydi gelelim şimdi poğaçamıza; tarif sevgili Pelin'ciğime ait. Kolaylık olsun diye buradan da paylaşacağım. Şimdiden afiyetler olsun...

Malzemeler:
100 gr soğuk tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
1/2 çay bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi
Beyaz peynir
Kaşar Peynir
Maydonoz

2 bardak kadar unu eleyip yoğurma kabına alın; içine tuz, şeker ve kabartma tozunu alıp karıştırın. küçük parçalara böldüğünüz tereyağını una yedirerek ekleyin. Kırıntı şeklinde olunca zeytinyağı, sirke ve yumurta akını ekleyin ve elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun. Un az gelirse ekleyin. Hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin ve ne istediğiniz iç malzemeyi hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizle veya merdane ile açıp; iç malzemeden koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ile süslediğiniz poğaçalarınızı 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun...






2 yorum:

Saniye Sultan Altıkan dedi ki...

kendi adıma mayasız poğacaları daha çok seviyorum.ellerine sağlık.

HEDEN dedi ki...

Ellerıne sağlık nefıs gorunuyor.pogçaların hamuruna sirke gırınce nefıs bır doku oluyor ve yemeside bır o kadar harıka oluyor.