13 Aralık 2013 Cuma

#BLOG FIRTINASI 13.GÜN& #YEMEKFIRTINASI 6.GÜN





2 gündür doktordu, hastaneydi, kan tahliliydi, fizik tedavi randevusuydu derken blog için yazı yazmaya halim kalmadı. Hadi bakalım ödev zamanı blog fırtınası için ödev hayalinizdeki ev ve yemek fırtınası için ödev evde en çok pişirilen kek hangisi?

Öncelikle hayalimdeki evin kocaman bir bahçesi olmalı; ağaçlar, çiçeklerle dolu yemyeşil bir bahçe. Köpeklerimiz için klübe de olmalı tabii kedilerimiz de rahatça gezinsinler. Bahçe de bir de havuz olmalı sabahları işe gitmeden ve akşamları da işten geldiğimizde yüzüp hem stres atıp hem de spor yapabileceğimiz. Giriş katında kocaman bir salon ve şömine olmalı, büyük büyük camları olan. Dostlarımızla soğuk kış günlerinde içeceklerimizi içip başında sohbet edebileceğimiz. Orta katta mutfak, banyo ve 1 oda olmalı tv seyretmek ve yatıya gelen misafirlerimiz için ve en son katta da büyük bir yatak odası ve banyo olmalı. Biraz da mutfaktan bahsedelim mi büyük bir mutfak olmalı, eee ne de olsa vaktimin çoğu orada geçiyor. Düzenli modern bir mutfak. Fırınından sürekli nefis kokular gelen, güzel bir mutfak. Eee mutfak demişken açık pembe, açık mavi ve krem rengin hakim olduğu bu güzel mutfakta şimdi nefis bir kek yapalım. Zerrin'im demiş ki en çok sevilen kekinizi yapın demiş. Bizim evde her zaman kek olur, ben bir kek delisiyim. Yaparım ve eş dostla paylaşırım.  Fotoğraftaki güzel hindistan cevizli yumuşacık leziz bir kek.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı hindistan cevizi
1,5 - 2 su bardağı şeker ( ben genelde 2 bardak kullanıyorum )
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Üzeri için
1 paket krema
1 su bardağı pudra şekeri

Yumurta ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağ ve sütü de ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. Kuru malzemelerin tamamını sıvı karışıma ekleyin ve çırpın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 35 - 45 dakika pişirin. Kürdan testi ile kekinizin pişip pişmediğini anlarsınız.

Üzeri için de krema ve pudra şekerini şanti kıvamına gelen kadar çırpın... Afiyet olsun...

2 yorum:

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Merhaba :) Kek nefis görünüyor. Elinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

anneminkizıyim dedi ki...

Canim nefis görünüyor ellerine saglik....