16 Aralık 2013 Pazartesi

#BLOGFIRTINASI 16.GÜN & #YEMEKFIRTINASI 9.GÜN




Bugün blog fırtınası ve yemek fırtınası ödevleri birbiriyle paralel oldu. Haydi bakalımmmm ıspanak sevdirme zamanı... 

Mutfakla aram çok iyi olan birisi olarak yıllardır el açması böre yapmaya hep üşenmişimdir. Hep kolay bir el açması böre tarifi aramışımdır. Geçenlerde pazar günü kahvaltısı için değişik bir şeyler ararken çok pratik bir el açması börek tarifi buldum; üstelik de malzemeler oldukça azdı. Sevgili Funda hanımın blogunda bulduğum bu börek artık benim favorim hep yapması kolay hem prtaik hem de ekonomik daha ne olsunnn!!! 

Börek zeytinyağlı olduğu için açması da çok kolay oldu. Ben içine patates ve ıspanak koydum. Siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.  Ağızda dağılan bu nefis böreği hemen denemelisiniz. İşte size tarif:

1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su  
4 su bardağı un  
Biraz da tuz
Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra hamuru iyice yoğurun ve ikiye ayırıp dinlendirmeye bırakın. Bu arada iç harcınızı hazırlayabilirsiniz. Dinlenen hamurun bir parçasını tepsinize göre (çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde) açın. Hamuru tepsiye yerleştirin ve elinizle bastırarak açtırın. İç harcını koyduktan sonra diğer hamuru da aynı kalınlıkta açıp iç harcın üzerine kapatın ve kenarlarını parmaklarınızla bastırarak birleştirin. Fırına vermeden önce istediğiniz gibi dilimleyin ve üzerine hiç bir şey sürmeden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
 
NOT: Bu arada yemek konusunda beni hiç üzmeyen eşimin sevmeden yediği iki yemek vardır biri ıspanak diğeri de pırasa, en çok bu tarz börek içinde yedirmeyi tercih ediyorum. Eşime yemek konusunda beni üzmediği için çoookkk amaa çooookkk teşekkür ediyorum. Seni seviyorum aşşşkıııııııııımmmm!!!

6 yorum:

Unknown dedi ki...

çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık...deneyeceğim mutlaka :))

Unknown dedi ki...

Çok kolay ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

ARZUYA GÖRE dedi ki...

özellikle yapımı çok pratik..ıspanaklı böreklere bayılırım..ellerine sağlık canım..

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgiler.

Funda Ceyhan dedi ki...

Gerçekten hem yapımı kolay hem de lezzetli bir börek bu. Ellerinize sağlık ve de afiyet olsun.
Sevgilerimle...

Simli Mutfak dedi ki...

çok nefis görünüyor elinize sağlık..sizi takibe aldım bloğuma beklerim www.simlipullumutfak.blogspot.com