TOMBUL TARİFLER - KETEN TOHUMLU KEPEKLİ POĞAÇA
Sevgili arkadaşım hem lezzetli hem de kalorisi düşük bir tarif yayınlamış ben çok beğendim ve hafta sonuna mutlaka deneyeceğim. Blogunda daha neler neler var, gerçekten son zamanlarda kepekli, tam buğday unlu tarifler görmek çok hoş oluyor bloglarda. Ellerine sağlık canım çok teşekkürler. Blog ziyaretti için tık tık...
1/2 paket yaşmaya
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kepekli un
2 su bardağı beyaz un
Üzeri İçin:
1 yumurta
1 kahve fincanı keten tohumu
Yapılışı:
Her zamanki gibi, yaşmayayı, ılık su ve süt ile eziyoruz. İçine şeker katıp eritiyoruz. Sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırıyoruz. Azar azar elenmiş unlarımızı ilave ederek, hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamuru tezgaha alıp, altına kepekli un serpip biraz daha yoğuruyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerimize, küçük mandalina büyüklüğünde kopardığımız bezeleri elimizle yuvarlatarak diziyoruz. Fırınımızın mayalandırma ayarında, tepsiyi mayalandırıyoruz.
Biz poğaçaları mayalandırırken, bir taraftan da kalan hamur için aynı işlemi yapıyoruz.
İstediğimiz büyüklüğe erişen hamurlar olunca, fırından çıkarıp üzerine çırpılmış yumurta sürüyoruz. Keten tohumlarını da üzerine serpip, 270 dereceye aldığımız fırınımızda pişiriyoruz.Afiyet Olsun...
1 yorum:
http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/06/kul-kurabiye.html canım tarifimi alır mısın
Yorum Gönder