6 Haziran 2012 Çarşamba

PDÇS -75 TARİF NO:41

MUTFAKTA 1 İNCİ - PAZILI SARMA

Sevgili Özgan'den nefis bir lezzet daha gelmiş. Çok teşekkür ederim bana ve etkinliğe verdiği destek için. Blog ziyaretti için buyrun tık tık...


Malzemeler:


Hamuru:

1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
tuz, aldığı kadar un
yarım kabartma tozu
2 kaşık sirke

İç Harcı:

3 bağ pazı
1 kase haşlanmış pirinç
4 soğan
tuz, karabiber
sıvıyağ

üzerine:

Erimiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı


Yapılışı:

Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.Bu esnada iç harcı için soğanları kıyın ve kavurmaya başlayın, pazıları ince kıyıp soğana ekleyin.
Pazılar diriliğini kaybettiğinde haşlanmış pirinci ve tuzunu, baharatlaını ilave edin. Hamuru 5 veya 6 bezeye bölün. Bir miktar un ve nişastayı karıştırın. Bezeleri bu karışım yardımıyla oklavayla tek tek açabildiğiniz kadar açın. Üzerine tereyağ sıvıyağ karışımı sürün. Yufkanın ortasına uzunlamasına iç harç koyun vebir kenarını üzerine kapatıp rulo yapın. İki ucundan ters yöne doğru çevirerek kıvırın. İsreseniz etrafında gül böreği gibi döndürün ya da döndürmeden uzun olarak tepsiye dizin. Üzerlerine bolca tereyağ ve sıvıyağ karışımı sürün. Isıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun, biraz zahmetli ama denemeye değer,çok lezzetli oluyor. Sağlıcakla, afiyetle kalın sevgilerimle...

Hiç yorum yok: