7 Haziran 2012 Perşembe

PDÇS -75 TARİF NO:48

BENİM DENİZİM - SARAY SARMASI

Arkadaşımın tarifini dün yayınlarken açıkcası gözüm kalmıştı bu tarifte, sağolsun kendisi yayınlarmak istersen yayınla deyince hemen atladım. Ellerine sağlık canım. Blog ziyareti için tık tık...


Malzemeler:


6 Su bardağı süt
1 Su bardağı un un
1,5 Su Bardağı şeker
1 Pk vanilya
Krem şanti
1 Su bardağı süt
Hindistan cevizi

Yapılışı:

Süt, un, şeker ve vanilya karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak kaynatılır. Dikdörtgen fırın tepsisine bol miktarda hindistan cevizi serpilir ve üzerine hazırlanmış krema dökülür tepsinin her tarafına aynı kalınlıkta yayılır.Soğumuş olan kremanın üzerine önceden hazırlanmış olan krem şantide ince bir tabaka şeklinde sürülür.Biraz bekletilir. Üzerine ince dövülmüş fındık veya ceviz serpilir.2 Cm aralıklarla ince şerit halinde kesilir. Rulo yapılarak hindistan cevizine batırılır ve servis tabağına dizilir Servis yapılır. Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Afiyet olsun





2 yorum:

zeymuran dedi ki...

özel:canım keşkul tarıfımı bloguma ugrayıp alır mısın sevgıler...

Blogs dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com