6 Haziran 2012 Çarşamba

PDÇS -75 TARİF NO:38

PINAR SEDEF ÜNAL - TEFLON TAVADA TUZLU KEK

Sevgili Pınar'dan yine çok değişik ve lezzetli bir tarif gelmiş , arkadaşıma çoook teşekkür ediyorum ve sayfasını görmenizi tavsiye ediyorum. Buyrun tık tık..


TEFLON TAVADA TUZLU KEK


Malzemeler:

2 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
2 çay bardağı kepekli un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz


Yapılışı:

Hamuru hazırlayacağımız kabımızın içinde yumurtaları ve tuzu çırpalım.
Teflon tavamızı 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayalım. Tavamızda kalan yağı yumurtaların üzerine dökelimki tavamız çok yağlı olmasın. Yumurtaların üzerine yoğurt, 2 ince belli çay bardağı kepekli un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpalım. Ocağımızı harlı ateşte açalım ve tavamız ısınırken hamurumuzuda tavamıza dökelim ve eşit şekilde yayılması için tavayı yavaşça sallayalım. Tavamızı uygun bir kapakla kapatalım. Kapağın içerisi buharla dolana kadar harlı ateşte daha sonra orta ateşte pişirmeye devam edelim. Kekimiz kabarıpta kenarları renk almaya başladığında ters çevirelim. Kekimizin içininde tam pişmesi ve yanmaması için kısık ateşte pişirelim. Arka yüzü de pişen kekimizi tabağımıza alalım ve dilimleyelim.

Hiç yorum yok: