6 Haziran 2012 Çarşamba

PDÇS -75 TARİF NO:39

BENİM DENİZİM - MARMELATLI TARTOLET

Yeni tanıştığım bir arkadaşım daha oldu, her konudan her şeyden bahseden bir blogu var. Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum ve bloguna sizi davet ediyorum tık tık..


Malzemeler:


2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Paket vanilya ( Yarısı hamura yarısı iç malzeme için)
1/2 Paket kabartma tozu
1 Çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

İçine:

1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Yumurta
1 Çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Süslemek İçin:

150 Gr marmelat
1/2 Su bardağı badem veya fıstık içi
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Yapılışı:

Un, yumurta, pudra şekeri, margarin, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi karıştırılarak hamur yoğurulur.10 Dk. dinlendirilir. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ve kek kağıtları üzerine bastırılarak kağıt büyüklüğünde açılır. Tartolet kalıbına yerleştirilir. Marmelat sürülür. İç harç hazırlanarak tartoletlerin üzerine yayılır. Pembe renk alana kadar orta ısılı fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine tekrar marmelat sürülür. Antep fıstığı serpilir. Badem veya fıstıklarla süslenerek şekil verilir. Evet servise hazırdır arkadaşlar.

Hiç yorum yok: