10 Mayıs 2012 Perşembe

PDÇS -75 TARİF NO: 8

TATLI KİRAZ - HAŞHAŞLI KEK


Benim için en özel tarfilerden birisi bu, ilkokul arkadaşım sevgili Selva'cığımdan hem de taaaa Hollanda'dan  geliyor. Henüz kendisinin bir blogu yok ama etkinliğime destek olmak için yolladı tarifini. Ellerine sağlık Selva'cığım, çok teşekkürler. GElll artık özleeeedddimmmmmmmmm....
Arkadaşım yeni bir blog açtı ziyaret için tık tık...

keki:
4 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi irmik
1 su bardagi un
1 su abrdagi sivi yag
yarim su bardagindan biraz fazla hashas
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
kremasi:
1 su bardagi un
1 kilo sut
1 su bardagi seker
1 vanilya
1 pk sivi pasta kremasi (krema haric malzemelerin hepsini karistir muhallebi kivamina gelip kaynayinca ocaktan indirip, icine kremayida ekle mikserle iyice cirp)


serbeti:
1 su bardagi seker
1,5 su bardagi su
bir kac damla limon
tatli soguk serbet sicak olacak


keki cirpip buyuk bir tepsiye yada buyuk boy bir borcama dokulur kek pisince sogukduktan sonra uzerine serbeti dokulur biraz bekledikten sonra kremasi da uzerine dokulur ve meyvelerle suslenip dolapta bir kac saat bekledikten sonra servise sunulur.........

Hiç yorum yok: