10 Mayıs 2012 Perşembe

PDÇS -75 TARİF NO:6

YEMEK VAKTİ - HAŞHAŞLI ÇÖREK

 İlk tuzlu tarifimiz sevgili Aylin'den geldi. Davetiyesini daha dün yollamama rağmen beni kırmadan hemen tarif gönderdi çççoooookkkkk teşekkürler canım. Fotoğraf kalitesi ve tarifleri ile sürekli izlediğim bloglardan birinin sahibesi olan arkadaşımın diğer lezzetleriyle ve keyifli yazılarıyla henüz tanışmadıysanız buyrun o zaman tık tık...


HAŞHAŞLI ÇÖREK

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yumurta(sarıları üzeri için)
1 küp pakmaya(yaşmaya)
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un



İçine;

4 yemek kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker

Süt ve suyu karıştırıp el yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın ve 1 küp yaşmamayı içinde eritin.
3 bardak un ve diğer hamur malzemelerini karıştırıp gerektiğinde un ilavesi ile ele yapışmayacak ancak yumuşak bir hamur elde edin.Hamurun üzerine strec film geçirip ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.
Haşhaş ezmesi şeker ve sıvıyağı koyu akışkan kıvam elde edene kadar karıştırın.
Mayalanan ve 2 katına çıkan hamuru bir kere daha yoğurun.Tezgaha un serpip hamuru açabildiğiniz kadar ince açın.(tabi yufka kadarda ince değil :))
Haşhaşlı karışımı hamurun her yerine eşit yayın ve hamuru rulo sarın.Yağladığınız yuvarlak pandispanya kalıbınıza rulodan 3 er parmak genişliğinde kestiğiniz parçaları yukarı bakacak şekilde dizin bu şekilde 45 dakika daha mayalandırın.
Mayalanma sonunda üzerine yumurta sarısı sürüp 175 dereceli ön ısılı fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: