10 Mayıs 2012 Perşembe

PDÇS -75 TARİF NO:7

YÜKSEK TOPUKLAR - SANA BÖREĞİ

Çok yeni tanıştığım ve ortak noktalarımız olan sevgili Ayça'nın nam-ı diğer Pozitif Pembe'nin tarifinde sıra. Çaycuma'da sipariş üzerine pasta, kek, kurabiye yapıyor. Tarifinle bana destek olduğun için çok teşekkürler. Blogunda oldukça cici şeyler var. Diğer çalışmalarını görmek için bloguna uğramayı ihmal etmeyin tık tık...

Sana Böreği


1 bardak ılık süt
1bardak ılık su
1bardak sıvı yağ(hepsi su bardağı)ama az olsun derseniz yarım bardak yapın.
1 yumurta (üstüne sürmek içinde yumurta sarısı gerekli)
1 paket instant maya yada yaş maya
1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yağ eritilecek
aldığı kadar un...

İçine peynir... bu yağlı bir hamur olduğundan kıymalı biraz ağır oluyor.

1 peket yağ hariç tüm malzemeyi yoğurun ve elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.Ağzını kapatıp en az 45 dakika mayalandırın.Hamuru ikiye bölün ve her böldüğünüz bezeyide 8'e ayırıp küçük bezeler yapın.Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp bir tabağa serin aralarına erimiş yağ sürün.8 incinin üstüne yağ sürmeden dolaba kaldırın 1 saat bekleyin.Diğer bezeyide bu yöntemle açın onuda bekletin.İk yaptığınız hamuru un yardımı ile büyütün ve 8 eşit parçaya ayırın.İçine peynir koyup sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin üstüne yumurta sarısı sürün.Eğer vaktiniz varsa tepsidede yarım saat dinlendirin.Zahmetli ama gerçekten güzel bir tadı var.Övgüleride alacağınızı düşünürsek bence yapmalısınız.Ben şu yufka böreklerini artık sevmiyorum.Eskisi gibi değil ya tatları onlarda fabrikasyon oldu.Dün misafirlerime oturdum hem elim alışsın diye hemde tadı güzel olsun diye kendim açma börek(arnavut böreği) yaptım.Hemde birgün öncede mayalı hamurdan poğaça yaptığım halde zahmetli ama lezzetli..Yakında onlarıda burda görürsünüz.Takibe devam...

1 yorum:

disal dedi ki...

tarifim hazır....bloğumda ...:) sana bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.kolay gelsin canım:)