8 Mayıs 2012 Salı

PDÇS -75 TARİF NO:3

HAYATIN TATLARI - ANANASLI ALT ÜST KEK

Üçüncü tarifimiz HAYATIN TATLARI blogunun sahibesi sevgili Şule'den geldi. Yine ananaslı harika bir tarif görüntüsü oldukça cezbedici bence tadı da öyle. Ellerine sağlık Şule'ciğim beni yalnız bırakmadığın için de ayrıca teşekkür ederim. Tarif detayı ve diğer tarifler için tık tık...

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin (becel)
2,5-3 su bardağı un (kontrollü)
1 ananas

Karameli için;
2 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı su

Yapılışı;
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Margarin, hindistan cevizi, ılık süt ve vanilya eklenir iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozuda eklenerek harç hazır hale getirilir.Kalıp yağlanır. Ananaslar eşit dilimlere ayrılır. (kalınlıkları) Küçük teflon bir tencerede 2 çay bardağı şeker eriyene kadar yakılır dikkatli bir şekilde su eklenir ve karamel elde edilir. Yağlanmış kalıba karamel dökülür ve üzerinede ananslar yerleştirilir. Ananasların üzerine de kek harcı dökülür ve önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın. Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. Dilerseniz anansların ortasına vişne koyarak yada benim yaptığım gibi hindistyan cevizi ile süsleyebilrisiniz. Üzerinde karamelli meyve altında hinsitan cevizli kek değişik güzel bir lezzet oldu.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

HEDEN dedi ki...

Çok güzel bir lezzet olmuş ,arkadaşımın ellerıne saglık.
Blogumda senın için tarifim var alırsan sevınırım.Bol katılım diliyorum.

derya dedi ki...

Canım tarif bıraktım öpüyorum...

Gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım bir şey rica edecektim,tarifleri eklerken lütfen kimin gönderdiğini ve tarif ismini ilk sıraya eklersen ve tarifinide eklersen daha iyi olur,kolay gelsin selamlar

Gelibolu17 dedi ki...

Teşekkür ederim,selamlar