18 Mayıs 2012 Cuma

PDÇS -75 TARİF NO:20

PINAR SEDEF ÜNAL - ELMALI TARÇINLI LOKUM

Oldukça değişik ve leziz bir tarif Pına hanım'dan gelmiş. Açıkcası daha önce tanımamış olduğum için çok üzüldüm blogunu da tariflerini de çok beğendim. Hele bu tarif benim favorim oldu, ellerinize sağlık. DEsteğiniz için de ayrıca teşekkürler. Diğer tarifler için tık tık..


ELMALI TARÇINLI SÜTLÜ TATLI


Malzemeler:
1 litre süt
2 adet elmalı tarçınlı piramit poşet çay
2 adet elma çayı
1 adet çubuk tarçın
7 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
9 yemek kaşığı şeker

Dışı için:
1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
Bir tencerenin içine sütümüzü koyalım. İçine çubuk tarçını, elmalı tarçınlı piramit poşet çayları ve elma çaylarını ilave edip ocakta kaynatalım.
Kaynadığı anda ocağı kapatalım ve sütümüzü soğumaya bırakalım.
Soğuyan sütün içerisinden çayları ve tarçını çıkaralım.
Tencereye irmik, şeker ve nişastayı ilave edip tatlımızı sürekli karıştırarak pişirelim. Tatlımız fokurdadığı zaman yani göbek atmaya başladığında ocağı kapatalım. Dikdörtgen borcamımızın içini lokumlarımızın kolay çıkması için musluk suyuyla durulayalım. Borcamımıza tatlımızı dökelim ve soğumaya bırakalım.
Yeterince soğuduğunda buzdolabına kaldıralım.
Yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında soğuyan sütlü tatlımızı istediğimiz büyüklükte kare kare keselim. Çukur bir kaseye hindistan cevizimizi koyalım. Her lokumumuzun kenarlarını hindistan cevizi içerisinde çevirelim ve servis tabağına dizelim.
Bütün lokumlar bitene kadar devam edelim. Servis edeceğimiz zamana kadar yine buzdolabında bekletelim.
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: