8 Mayıs 2012 Salı

PDÇS -75 TARİF NO:1

MUTFAKTAKİ ACEMİ - ANANASLI TARÇINLI KEK

Evvveettttttt ben daha davetiyelerimi yayınlayamadan tarifler gelmeye başladı, herkse şimdiden sonsuz teşekkürler ediyorum, umarım bol tarifli çoook keyifli bir etkinlik geçiririz hep birlikte.

İlk tarifimiz sevgili Mutfaktaki Acemi 'den geliyor. Siz bakmayın adının acemi olduğuna Ananaslı, tarçınlı muhteşem bir kek ile katılmış. Ellerine sağlık arkadaşım, beni yalnız bırakmadığın için ayrıca çok teşekkürler. Diğer güzel lezzetler için tık tık...

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı ılık su (normal ölçüdeki çay bardağıyla)
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
½ çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 cup un
Ayrıca;
Yeterince ananas (halka halka dilimlenmiş)
2-3 kaşık şeker

Yapılışı:

Fırını 175 der.ye ayarlayıp ısıttım. Un, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eledim. Yumurtaları, mikserle iyice köpürene kadar çırptım. Suyu ekleyip çırpmaya devam ettim. Yoğurt, sıvı yağ ve şekerle birlikte yeniden çırptım. Unlu karışımı da ekleyip homojen hale gelene kadar yine çırptım. Kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp her yerine şeker serptim (bunu yaparken hem ananastaki ekşimsi tadı alsın, hem de karamelize olup görüntüyü güzelleştirsin diye düşündüm ama karamelize olmadı). Ananasları, tabanına ve kenarlarına sıraladıktan sonra kek karışımını kalıba döktüm. Fırına verip, kürdan testinden geçene kadar pişirdim.

Hiç yorum yok: