11 Mayıs 2012 Cuma

PDÇS -75 TARİF NO:11

DİSAL'İN GÖZÜNDEN MUTFAK - KORNET PASTA

Bu harika tarif de sevgili Disalce'den geliyor. Kornet pasta hem görüntü olarak çok hoş ve değişik hem de tat olarak lezzetli. Etkinliğe desteğin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Disal bu pastayı oldukça detaylı olarak anlatmış Bu pastanın tüm detaylı anlatımı ve diğer güzel tarifler için buyrun tık tık...


malzemeler.....

pastacı kreması....
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 buçuk çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

kornet külahlar...
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un( ben 1 buçuk kullandım)
yarım çay kaşığı karbonat
50 gr. tereyağ ya da margarin(eritilerek kullanılacak)
bir fiske tuz
vanilya

üzeri için....
100 gr. sütlü çikolata
süslemek için çilek
renkli şekerler

yapılışı......
pastacı kreması için bütün malzeme çırpılır....
sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.....
kaynadıktan sonra altı kapatılır..soğumaya bırakılır....
kornet hamuru içinde bütün malzeme çırpılır..unu yavaş yavaş eklenir boza kıvamını alınca hamur hazırdır..
tost makinası ısıtılır.....
ısınınca kornet hamurundan bir küçük kepçe alınır makinaya dökülür..yayılır yuvarlak şekil verilir....
makinanın üst kapağıda kapatılır ve kızarana dek beklenilir....
kornet kızarınca hemen külah şekli verilir ve bozulmaması için çay bardaklarının içine konulur.
külahlar soğuyan pastacı kremasıyla doldurulur....geniş ağızları benmari eritilen çikolataya batırılır.....az soğuyunca renkli şekerlerle süsleni

1 yorum:

Atike Momini Ziya dedi ki...

selamlarrr.. ne güzel, harika tariflerle dolu dolu bol katılımlı bir etkinlik olmuş....kutlarım. bir tarifde benden olsun isterim :) ... ayrıca bu yararlı etkinlik vesilesiyle güzel bloğunla tanışım mutluyum :) banada beklerim..:) güzelliklerle güzelliklerde bbuluşmak dileği ile,seviler....